Akdağ Kayak Festivali ertelendi

Akdağ Kayak Festivali ertelendi
Alanya Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü tarafından pazar günü düzenleneceği açıklanan 2. Akdağ Kayak Festivali Alanya Kaymakamlığı tarafından iptal edildi. Daha önce festivali iptal etmeyeceklerini açıklayan kulüp yöneticileri, koronavirüsten korunmak isteyenleri Akdağ’a beklediklerini söylemişlerdi.

Festival için son kontrolleri yerinde yapmak isteyen kulüp üyeleri önceki gün Akdağ’a keşif turu gerçekleştirmişti. Ana sponsor Alanya Belediyesi’nin tüm birimlerinin katıldığı keşif turuna Orman Genel Müdürlüğü, jandarma ve Türk Telekom’dan yetkililer de katılmıştı. Tur bitiminde açıklama yapan kulüp üyeleri, festivalin sorunsuz geçmesi için bazı uyarılarda bulunmuşlardı. 

‘KORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İSTEYENLERİ AKDAĞ’A BEKLİYORUZ’
Koronavirüsün UV ile yok edildiğini belirten kulüp yöneticileri, sosyal medya üzerinden yaptıkları duyuruda “Bunu herkes biliyorsa güneşli geçecek cumartesi günü Akdağ’da karın yansıttığı güneş ışınlarında iki kat UV etkisi olduğunu da biz söyleyelim. Bu yüzden etkinliğimizi iptal etmek bir yana, herkesi bol bol tedavi olanağı sağlayan Akdağ’a koronadan korunmak için davet ediyoruz” dediler.

BU AKŞAM İPTAL EDİLDİ 
Her ne kadar kulüp yöneticileri festivali gerçekleştirmek istese de, etkinlik Alanya Kaymakamlığı tarafından iptal edildi. Alanya Akdağ Kayak İhtisas ve Spor Kulübü'nden bu akşam yapılan açıklamada "2. Akdağ Kayak Festivali 'Koronavirüsünün Yayılmasını Engelleme Tedbirleri’ gerekçesi ile İçişleri Bakanlığının talimatı ile Alanya Kaymakamlığı tarafından iptal edilmiştir. Akdağ yönetimi ile festival görevlileri istişare ederek etkinliği ileri bir tarihte yapmayı uygun bulmuştur" dendi.