Ak Parti yarın Kuşyuvası’na çıkacak

Ak Parti yarın Kuşyuvası’na çıkacak
Alanya’ya geçen hafta gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Kuşyuvası tünellerinin takipçisi olacağım” sözlerinin ardından AK Parti İlçe Teşkilatı yarın bölgedeki şantiyeyi ziyaret ederek incelemelerde bulunacak.

Geçtiğimiz hafta Alanya’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Davutoğlu, “Çok uzak bir mesafe şu anda birisi o güzergahtan gelmeye kalksa güvenliğini sağlayamayacak. Hala gözümün önündedir, o zaman ben çocukken babamla dedemin o yolda ne kadar üzüldüğünü söyleyeyim. Bu yol merak ediyorum niye hala bitmedi. Bu projede bir adalet durumu var. Şunun bilinmesini isterim ki şahsen bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım. Bu proje sonuna kadar takip edilmesi gereken bir projedir. Yani bugün Türkiye de ihtiyaç yokken Atatürk havalimanı pisti var milyonlarca liralık yer yapılabilecekken. Alanya bize Sultan Alaattin Keykubatın bize emaneti. Bu yol bitecek.

“BUNU SORMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Çok önemli ve doğru sorular, ama tabi bu soruların birinci muhatabı iktidar. Keşke ben yönetimde olsaydım ve şunu diyebilseydim. Evet o yolun gecikmesinden üzüntü duyuyorum ve en geç bir sene içinde bu yolu tamamlayacağız derdim. Gece gündüz çalıştırırdım ve tamamlardım. Niye bu yol gecikti, bunu iktidarda olanlara ve bu yolla ilgilenmesi gerekenlere sormanız gereken bir soru. Ben de olsa bu tünellerin bitişini 2018’de bütün bu projenin tamamlanması gibi bir hedefim var ve bunu gerçekleştirdik derdim. Bunu sormaya devam edeceğim. Gördüğüm manzara hoş bir manzara değil. O yol Türkiye’de hiçbir bölgede yoktur. Bu yol Akdenizi İç Anadolu’ya bağlayan bir yol ve inşaatının bitmesi gerekiyor. Bu soruyu mutlaka siz sorun, gelen yetkililere. Ben yorum yaparsam spekülasyon olur" demişti.