AGD Yaz etkinlikleri büyük bir heyecan ile başladı

AGD Yaz etkinlikleri büyük bir heyecan ile başladı
Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Ortaokullar Komisyonu Yaz Etkinlikleri Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Toplantıya AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan, AGD Genel Merkez Ortaokullar Komisyonu Üyeleri, Şube Ortaokul Komisyonları üyeleri ve yaz etkinlikleri sorumluları katılım göstererek, yaz etkinlikleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile özdeşleşen ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “yaz etkinlikleri” başladı. Tüm Türkiye’de gerçekleşecek olan yaz etkinlikleri 5 Temmuz-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında 6 hafta boyunca devam edecek.

TURHAN: GENÇLİĞİMİZLE DOĞRU İLETİŞİMİN YÖNTEMİNİ PEYGAMBER EFENDİMİZ(SAV) TARİF ETMİŞTİR
Toplantıda konuşan Anadolu Gençlik Derneği – Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, gençlik ile doğru iletişimin yol ve yöntemini Peygamber Efendimiz(sav)’in hayatından ve Hadis-i Şeriflerden görülebildiğini belirterek, yapılan gençlik çalışmaların da iletişimin nasıl olması gerektiğine vurgu yaptı. 

Turhan konuşmasında şunlara değindi:
“İlkokul ve ortaokul çağındaki kardeşlerimiz bize emanet edilen en naif kitledir. Yani bir nadide çiçektir onlar. Onlarla hem hal olacak kitlenin sorumlusu olan yaz etkinlikleri sorumluları olarak bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bu sebeple yapacağımız vazifelerin farkında olmamız gerekiyor. Gençliğimizi ifsada sürüklemek isteyen bir küresel planla karşı karşıyayız. Gençlerimizin teknoloji bağımlısı olarak dönüştürüldüğü ve yalnızlaştırıldığı bir süreci görmekteyiz. İşte bunları çözecek, bu oyunları bozacak çalışmaları burada bir araya gelen, bu inanmış kadrolar gerçekleştirecek. 
Bunu yaparken doğru yöntemle, doğru planlama ile yerine getirmemiz gerekiyor. Bu doğru yöntem ve doğru planlama da doğru bir iletişimle olur. İletişimin netice vermesi için muhatabın tanınması doğru iletişimi getirmiş olur. Bunun rehberi de Peygamber Efendimiz(sav)’in hayatında ve Hadis-i Şeriflerde görüyoruz. Efendimiz(sav), muhatabına göre bazı şeyleri söylemiştir. İnsanların hallerine göre yol ve yöntem tarif etmiştir. Çocuk sahabe efendilerimiz ile doğru iletişim kanalları yolu ile en güzel şekilde iletişim kurmuştur. Sahabe efendilerimiz de Peygamber Efendimiz(sav)’in tarif ettiği yoldan bir milim dahi sapmamaya gayret etmişler ve gençlere nebevi metotla yaklaşmışlardır. Bizler de Rehberimiz, Önderimiz Peygamber Efendimiz(sav)’in tarif ettiği yol ve yöntemlerle gençliğimize yaklaşacağız ve onları küresel ve emperyalist güçlerin planlarından kurtaracağız. Gençliğimiz insanlığa hayırlı nesiller olarak yetişecek ve bu da Allah’ın izniyle mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

GÖKÇE: BU YAZ GENÇLİĞİMİZE YENİ UFUKLAR KAZANDIRMAMIZ İÇİN BİR FIRSAT
Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Genel Başkan Yardımcısı ve Ortaokullar Komisyonu Başkanı Mustafa Sinan Gökçe ise konuşmasında, 6 haftalık yaz etkinlikleri sürecinin gençliğe yeni ufuklar kazandırması açısından en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
Gökçe konuşmasında şunlara değindi:
“Omuzlarımızdaki yükün ağırlığı çok büyük. Ülkemizin gençliğinin ve tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşu için yeniden ayağa kalkıp, mahallelerimizde, ilçelerimizde, illerimizde, bölgelerimizde ve Tüm Türkiye’de bu yaz kardeşlerimizle buluşmamız gerekiyor. Bu yaz yapacağımız yaz etkinlikleri gençliğimize yeni ufuklar kazandırmamız açısından bizim için fırsat. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz için önümüzde 6 haftalık bir süreç var. 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü başlayacak yaz etkinliklerimiz, yarım asırdır olduğu gibi gençlerimizin yetişmesine, evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında olması için çaba sarf etmeliyiz.
Şehit Genel Başkanımız Adnan Demirtürk Ağabeyimizin dediği gibi;” Bir yıl sonrasını düşünüyorsan bir tohum ekiniz, On yıl sonrasını düşünüyorsan bir ağaç dikiniz, Yüz yıl sonrasını düşünüyorsan bir Genç yetiştiriniz.” ve Rahmetli Erbakan Hocamızın “Sizler bu şuura ermiş gençler olarak, insanlığın saadeti için çalışıyorsunuz. Bütün dünyanın sizin bu çalışmalarınıza ne kadar ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Bu dünyayı inşallah sizler kurtaracaksınız. Çünkü yaşadığımız olayların bir tek ilacı var, yıllardan beri tecrübelerimizle belirttiğimiz gibi bu ilaç da ancak Milli Görüş‘tür. Bu davanın motoru olarak gayretli çalışmalarınız inşallah dünyadaki insanları kurtaracaktır. Hepimiz sevabı da, vebali de olan büyük bir sorumluluğun altındayız. “ düsturuyla Rehberimiz, Önderimiz Peygamber Efendimiz(sav)’in yolunda, sahabe efendilerimiz, öncü şahsiyetlerimizin inancıyla güzel ahlaklı nesiller yetiştirme vaktidir. Burada yapacağımız çalışmalar ömrümüzü ve ahiretimizi bereketlensin. Rabbim bizlere güç, kuvvet versin. Bu inanmış kadrolara Kudüs’ün Fethi’ni, tüm mazlum coğrafyalarının kurtuluşu yolunda çalışmayı nasip etsin.” İfadelerine yer verdi.