AGC Gecesinde Ödül Krizi

AGC Gecesinde Ödül Krizi
Dün gece Nükhet Duru'nun da sahne aldığı ve Lonicera Hotel'de Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından gerçekleştirilen ödül töreninde skandal yaşandı.. Servet Sipahioğlu'na Sentez programı yerine İnternet Gazeteciliği dalında ödül verilmesi ortalığı karıştırdı..

Alanya Televizyonu ATV Yönetim Kurulu Başkanı Servet Sipahioğlu dün gece Alanya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Lonicera Hotel'de gerçekleştirilen ödül töreninde açtı ağzını yumdu gözünü. Geçtiğimiz hafta Cuma günü 765. Sentez programını yaptığını söyleyen Servet Sipahioğlu, kendisine "En İyi İnternet Gazeteciliği" dalında ödül verilmesini eleştirdi. Ben internet gazetecisi değilim, araştırmacı gazeteciyim diyen Sipahioğlu; "Ben geçtiğimiz cuma günü 765. Sentez programını yaptım, ben internet gazetecisi değilim, araştırmacı gazeteciyim. Alanya ve Akdeniz bölgesinde çek senet mafyasını ve banka yolsuzluklarını ortaya çıkardım. Benim internet gazeteciliği ile ne alakam var. Yazıklar olsun. Bizim kurumumuzun internet sitesi var, bunun benim şahsımla ne ilgisi var" diyerek Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ödül alma esnasında eleştirdi. 

Konu hakkında bilgi aldığımız Sipahioğlu dün gece yaşanan ödül krizi ile ilgili; "Ben geçtiğimiz hafta Sentez programının 765.'sini gerçekleştridim. Benim şahsımın internet gazeteciliği ile ne alakası var. Ben araştırmacı gazeteciyim.  Ben Alanya ve Akdeniz bölgesinde çek senet mafyasını ve banka yolsuzluklarını ortaya çıkardım. Kurumumuza ait internet haber sitesi mevcut ama bunun yönetiminide TV'deki arkadaşlarımız yapıyorlar, eğer bu dalda ödül vereceklerse onlara verilmeliydi. Ben şahsım olarak Sentez programını yapıyorum, bana verilen ikinci ödül "En İyi Program Yapımcısı" ödülü. Biz ATV olarak toplamda 9 dalda ödül topladık, Ödüller anons edilirken Alanya Televizyonu diye anons geçilip kısa kesildi. Bizim Kurumumuzun adı ve logosu ATV bu neden söylenmiyor, Yazıklar olsun, Bir Alanyalı olarak utanıyorum.  ATV'nin adını ağzına alamayan soytarılar yarın bu yaptıklarının altında ezilirler. " dedi.