AGC düzenlediği iftarla buluştu

AGC düzenlediği iftarla buluştu
AGC’nin düzenlediği iftar organizasyonunda Alanya protokolü, STK temsilcileri, siyasiler, gazeteciler ve yakınları bir araya geldi. Organizasyonda gazetecilikte 30 yılını tamamlayarak emekli olan üyelere de onur belgesi takdim edildi.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından iftar yemeği düzenlendi. Alanya Öğretmen Evi'ndeki iftar organizasyonuna Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erkan Demirci, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve milletvekili aday adayları, oda ve dernek başkanları ile AGC üyesi gazeteciler ve yakınları katıldı. AGC yönetiminin davetlileri kapıda karşıladığı organizasyona katılanlar ezanın okunmasıyla birlikte iftarını açtı. 

“CİDDİ FEDAKARLIKLAR YAPILIYOR

Organizasyonda katılımcılara hitap eden AGC Başkanı Gaye Coşkun, Ramazan ayında birlik ve beraberlik içerisinde davetliler ve üyelerle anlamlı bir günü paylaşmak istediklerini söyledi. Coşkun, “Bu akşam aramızda olmanızdan son derece mutluyuz. Bugün iftarımızı açarken başka bir mutluluğumuzu da sizinle paylaşmak istedik. Gazetecilik sözde değil, gerçek, doğru şekilde 7/24 gece gündüz, bayram demeden, günün her saati mesaide olabilmek. Gece telefonunun sesinin açık olması demek. Dolayısıyla bu mesleği hakkıyla yerine getirme mücadelesinde ciddi bedeller ödeniyor, fedakarlıklar yapılıyor. Bu fedakarlıkların bizim için anlamlı ödülü ise mesleğimizden emekli olabilmek. Çünkü zaman içinde koşullara yenilerek farklı iş alanlarına kaymak zorunda kalıyor gazeteciler. En azından bu süreci mesleğini yaparak geçirebilmek, o emeklilik belgesinde basın iş kolundan emekli olduğunun kayıtlara geçiyor olması bizler için çok önemli ve değerli. Bu nedenle bu akşam emekli olan arkadaşlarımıza onur belgelerini takdim etmek istedik. Son zamanlarda meslektaşlarımız ile ilgili gerçek mi? sahte mi? asil mi? gibi tartışmalar var. Gerçekten bu salondaki tüm arkadaşlarım emekçi ve gerçek gazeteciler. İşini hakkıyla yapma mücadelesi veren arkadaşlarım onlar. Biraz sonra kürsüye çıkacak olan arkadaşlarımla 30 yıldır Alanya sokaklarında mesleğimizi icra etmek adına mücadele veriyoruz. Hepsi de bunu hak eden arkadaşlarım. Ayrıca diliyorum ki bu akşam mesleğe yeni başlayan arkadaşlarım için bir motivasyon olsun. Bugünü hayal edebilsinler ve ‘Bu işten emekli olunur’ desinler. Mücadele ederseniz, pes etmezseniz ve gerçek gazeteci gibi işinizi yaparsanız bu işten emekli olunur. Bu akşam gerçek gazeteciler için bir ödül gecesi olsun” dedi.

AGC Başkanı Coşkun’un konuşmasının ardından gazetecilik mesleğinde 30 yılı tamamlayarak emekli olmaya hak kazananlara onur belgeleri takdim edildi. AGC Başkanı Gaye Coşkun belgesini ‘Meslek öğretmenin’ dediği AGC önceki dönem başkanı Fazıl Tunç takdim etti. Gazeteci Ahmet Tunç belgesini ALTSO Başkanı Eray Erdem, Gazeteci Ali Doğan belgesini ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Gazeteci Alper Tuncay Kutay belgesini mesleğe ilk başladığı ATV sahibi Servet Sipahioğlu, Gazeteci Cuma Kayacı meslek büyüğü Sedat Tiftikçioğlu, Gazeteci Ercan Yıldırım Alanya Emniyet Müdürü Kenan Patat, Gazeteci Hüseyin Kalaycı belgesini AGC önceki dönem başkanı Necati Masatlı, Gazeteci Işıl Doğan belgesini MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, Gazeteci Mustafa Yüksek belgesini Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erkan Demirci, Gazeteci Necati Şatana belgesini AGC Kurucu Başkanı Hayrettin Barbaros, Gazeteci Yüksel Soylu belgesini ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Oğuz Karahan’dan aldı.