AEDAŞ’tan Alanya’ya Yatırım Hamlesi

AEDAŞ’tan Alanya’ya Yatırım Hamlesi
Akdeniz bölgesindeki enerji yatırımlarını sürdüren AEDAŞ, Alanya’nın Hacıkerimler ve Kayabaşı mahallelerine 1,2 milyon liralık şebeke yatırımı yapıyor.

Antalya, Isparta ve Burdur’da 37 bin 333 kilometrekarelik alanda 1,7 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren ve 2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde toplam 986 milyon liraya yatırım yapmayı planlayan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), Alanya’ya yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Alanya’nın Kayabaşı ve Hacıkerimler mahallelerinde alçak ve orta gerilim şebekelerini yenileyen AEDAŞ, Ekim sonunda bitirmeyi planladığı çalışmanın yüzde 70’ni tamamladı. Yaklaşık 1,2 milyon liraya mal olacak çalışma hakkında bilgi veren AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, ekiplerin bölgede aralıksız çalıştığını söyledi.

Hatların bir yandan yenilendiğini, bir yandan da bakımı zor alanlardan çıkartılarak yol kenarlarına taşındığını belirten Müdüroğlu, “Kayabaşı ve Hacıkerimler mahallelerimizde şebeke ömrünü tamamlamış hatlarımızı yenileyerek olası muhtemel arızaların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Yine bulunduğu alan sebebiyle bakımı zorlaşan hatlarımızı da yol kenarlarına taşıyoruz. Yatırım malzemelerimizin tamamı gelmiş durumda. Direk çukurlarının yüzde 80’i kazıldı ve betonlandı. Büyük bir aksilik olmazsa çalışmamızı Ekim sonunda bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hacıkerimler mahalle muhtarı Ramazan Güvercin, bölgede çalışan ekiplerle yakından ilgilendi. Son zamanlarda yapılan yatırımlarla enerji ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşıladıklarını dile getiren Güvercin, AEDAŞ’a yaptığı yatırımlardan ve bölgeye gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.