Adem Murat Yücel'den 15 Temmuz meydan konuşması

Adem Murat Yücel'den 15 Temmuz meydan konuşması
Adem Murat Yücel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe özel bir konuşma gerçekleştirdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe özel meydan konuşması gerçekleştiren Yücel,şu sözleri dile getirdi;

"Siyasi Partilerimizin Kıymetli İlçe Başkanları,

Değerli Birim Müdürleri,

Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri,

Kıymetli basın mensupları,

Sevgili Alanya Halkı,

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programımıza hoşgeldiniz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür eder, sizleri en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlarım.

Bugün 15 Temmuz… Türk tarihine kara bir leke olarak yazılan o karanlık gece…

15 Temmuz gecesi, ülkemizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr Yüce Türk Milletine doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, canları pahasına sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

15 Temmuz gecesi milletimiz diz çökmedi, Türkiye yenilmedi.

15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir. O gece, aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz,  15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

Milletimiz, 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir.

Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını yeniden ortaya koymuştur.

15 Temmuz gecesi yaşananlar aslında haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıydı. Allaha şükürler olsun ki; bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi. Demokrasi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı.

Biz, tanklarla, uçaklarla yapılan darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, Büyük ve Güçlü Türkiye’yiz.

15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dik ve tavizsiz duruşuyla Türk Milleti’nin tek yürek halinde canı pahasına yazdığı şanlı bir destandır.

15 Temmuz demek, elinde bayrak, gönlünde imanla tankların üzerine koşmak demektir.

15 Temmuz demek, vatan için can vermek demektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşlarını, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.

Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Şehitlerimizin aziz hatıraları ve kanlarıyla kutsadığı bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, dirliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

“Türk Milleti asla yenilmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla Yıkılmayacaktır.

 EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

  "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”