Yenialp: 'Kredi başvurusu yüzde 70 arttı'

Yenialp: 'Kredi başvurusu yüzde 70 arttı'
Yeni tip Korona virüs (Covid-19) sürecinde esnaf kooperatif kredilerine yöneldi. Yenialp'in başkanlığındaki kooperatiften alınan verilerine göre 2019 ve 2020'nin, Nisan ile Mayıs ayının karşılaştırılması yapıldığında yüzde 70 oranında kredi alımı arttı. Ayrıca 5 ay içerisinde kredi alan esnaf sayısı ise 355 kişiyi buldu.

Koronavirüs salgınının ülkemizde görülmesiyle birlikte esnaflar sıkıntı yaşamaya başladı. Salgın sürecinde esnaflar, destek kredilerine başvurdu. Alanya Keykubat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, geçen seneye göre yüzde 70 oranında artışın yaşandığını belirtti. 2019 yılı boyunca 604 kişiye 56 milyon 614 bin 699 lira kredi verilirken, bu sene mayıs ayının sonuna kadar 355 kişiye 26 milyon 534 bin 075 lira kredi verildi. 

MAYIS VE NİSAN'A GÖRE ARTIŞ YAŞANDI
Geçen sene Mayıs ve Nisan ayında toplam 96 kişiye kredi verilirken bu sene 164 kişiye kredi verilerek yüzde 70.83 oranında artış yaşandı. Geçen seneye göre ciddi bir artış yaşandığını dile getiren Yenialp, “Esnaflar çareyi kredide buldu” diye konuştu. Yenialp, "Bu dönem bilindiği üzere esnaflarımız krediye yöneldi. Bunun nedeni de Pandemi salgını sürecinden dolayı. Geçen yılın bu dönemine baktığımız zaman kredide bir artış var, artı devletimizin, esnaflarımıza verdiği esnaf destek kredisi ciddi anlamda bir etkili oldu. Baktığımız zaman sadece bizler değil bankalarda bu krediyi verdiler geçen yıla oranla %70 civarında bir artış görülmekte” dedi.