Manavgat Susam Üretici Kazanamıyor

Manavgat Susam Üretici Kazanamıyor
Karacalar köyünden çiftçi Hüseyin Şen ; ‘’İlçemizde yıllardır susam ekimi teşvik ediliyor fakat susam eken çiftçinin halini bilen yok.Bu sene 25 dönüm susam ektim Elde ettiğim ürün 950 kilogram . Manavgat’taki odalar sürekli susam ekimini teşvik ediyorlar fakat çiftçinin durumunu biliyorlar mı acaba ?
 Haber: fatih şahin
Bu piyasa şartlarında elde edilen mahsulün kendi masrafını karşılaması mümkün değil. 950 kilogram susam yaklaşık 6 bin tl yapıyor.Bu para tarlanın sürülmesine mi tohumuna mı yoksa işçiliğine mi  yetecek Allah aşkına !
İlgililer,odalar, susam ekmemizi teşvik edenler,bu şartlarda kazanamıyoruz! Üniversitemizin ziraat fakültesi,tarımla ilgili odalar  bizim,arazilerimizde hangi ürünler yetiştirerek kazanç elde edebileceğimiz konusunda bizlere yardımcı olsunlar ki bizde kazanalım,tarımda ekim,dikim ve süreklilik devam etsin.

Ben ve benim gibi üreticiler ilgili kurumların önerilerini bekliyoruz aksi takdirde bu durum böyle devam ederse Manavgat ovalarının bir çoğu zamanla ekilemez hale gelecektir.

Pamuk,susam,buğday gibi ürünler masrafını karşılamaz hale geldi.’’