KOBİ sayısı bir yılda 13 binden fazla arttı

KOBİ sayısı bir yılda 13 binden fazla arttı
Akdeniz Bölgesi özelinde değerlendirmelerde bulunan Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, bölgede son bir yıl içinde faaliyete geçen yeni KOBİ sayısının 13 bini aştığını söyledi. Duyarlar, yeni iş yerleri ile birlikte mavi yakalı çalışanlara yönelik iş ilanlarında yüzde 48 artış olduğunu belirtti.

 Akdeniz Bölgesi, sergilediği ekonomik performansı ile Türkiye'nin kalkınmasında önemli bir rol oynuyor. Mavi yaka ve ara kademe pozisyonlara yönelik insan kaynakları platformu Eleman.net'in Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, Akdeniz Bölgesi'ndeki KOBİ'ler ve sundukları iş fırsatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bölgedeki toplam KOBİ sayısının, bir yıl içinde 13 binden fazla artarak 208 binin üzerine çıktığını söyleyen Duyarlar, "Yüzde 7'ye karşılık gelen bu artışla birlikte KOBİ'lerin istihdam ettiği kişi sayısı da 1 milyon 800 bine yaklaştı. Çalışanlar özellikle gıda ve denizcilik sektörlerinde yoğunlaşıyor" dedi.

Artışta Antalya ilk sırada

KOBİ sayısının en çok arttığı ilin Antalya olduğuna dikkat çeken Duyarlar, "Son bir yıl içinde şehirde açılan 5 bin 635 yeni işyeri bölge ekonomisine güç vermeye başladı. En çok iş ilanı yayınlanan şehirlerde de ilk sırada Antalya yer alırken, onu Adana ve Mersin izliyor. İş ilanlarındaki yüzde 48'lik artış paralelinde en çok ilan yayınlayan sektörler de denizcilik, gıda ve turizm olarak sıralandı. Eleman.net'te şu an yayında olan yaklaşık 20 bin ilanın yüzde 5'i Akdeniz Bölgesi'ndeki KOBİ'lere ait" diye konuştu.

Eleman.net'in bugüne dek istihdam olanağı sağladığı kişi sayısının 460 binin üzerinde olduğuna dikkat çeken Duyarlar, "Bu sayının yaklaşık 20 binini Akdeniz Bölgesi'ndeki işler oluşturuyor" dedi.