Alanya’da semt pazarları açılsın talebi

Alanya’da semt pazarları açılsın talebi
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, semt pazarlarının Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan "tam kapanma" kararından muaf tutulmasını ve haftada 1 veya 2 gün açılmasını talep ederek, aksi halde vatandaşların marketlerden fahiş fiyatlarla ürün alacağını söyledi.

 Türkiye genelinde 17 Mayıs’a kadar alınan tam kapanma kararının ardından semt pazarları da kurulmayacak. Vatandaşlar ihtiyacı olan sebze ve meyveleri akşam 17.00’a kadar marketlerden satın alabilecek. Bu süreçte haller ise açık olacak. ​Üreticiler ile halciler ise haftanın 1 veya 2 günü pazarların açılmasını istiyor.

  “Ürünlerimizin çöpe gitmemesi hususunda ricada bulunuyoruz”

  Üreticiler adına gazetecilere açıklama yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, ilçede semt pazarının açılmasını talep etti. Göktepe, “Pandemi tabii ki hiç kimse istemezdi. Bu şekilde bir kapanmanın olmasını biz üreticiler ve devlet büyüklerimiz de istemezdi. Ancak şu anda çok ciddi 17 günlük bir kapanma uzun süre bir kapanma var. Tam yaz ayının başlamasıyla birlikte havanın iyice ısınması nedeniyle hem turfanda meyveciliğin çok yoğun oldu hem de sebzenin de özellikle domates, salatalık örneğin her gün, gün aşırı toplanacak şekilde. Bu durumda pazar yerlerinin tamamen kapanması üreticilerimizi mağdur etmiş durumdadır. Girdi maliyetlerimizin çok yüksek olduğu şu dönemde devlet büyüklerimizden en azından şu kapanma sürecinde üreticilerimiz daha fazla zarar etmesin. Alanya’da haftanın bir günü 3 bölgede ya da haftanın 2 günü belirli tedbirleri alarak pazar yerlerinin açılması ve bu ürünlerimizin özellikle mübarek Ramazan ayında çöpe gitmemesi hususunda ricada bulunuyoruz” dedi.
 ​

  “Vatandaş 2.5 TL’lik domatesi 8 liraya tüketecek”

​  Pazarların kapalı olması nedeniyle tüketicinin fahiş fiyatlarla ürün aldığını savunan Göktepe, “Tüketiciler açısından baktığımızda da şöyle bir durum var, bugün pazar yerlerinde 2,5 TL’ye tüketebilecekleri domatesi, salatalığı, patlıcanı zincir marketlerde hem de Covid-19 tedbirlerinin daha da riskli olduğu durumda 6-8 TL arasında tüketiyorlar. Bugün eğer biz bu domates salatalığın hasadını yapmazsak yarın bu ağacımız da dalında çürüyecek. Üretici kesmek durumunda kalacak. Önümüz turizm iyi olsun diye ve hastalıktan kurtulalım diye bu tedbirler alınırken sonrasında turizm sezonuna geldiğimizde tedarik edebilecek ürün bulamayacak duruma geleceğiz” ifadelerini kullandı.