Alanya Belediyesi 4. Güneş Enerji Santrali üretime başladı

Alanya Belediyesi 4. Güneş Enerji Santrali üretime başladı
Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri (GES) ile elektrik üretmeye devam ediyor. TEDAŞ kabulü yapılan GES 4 Projesi bugün itibari ile enerji üretmeye başladı.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hususunda 17 Temmuz 2018 tarihinde Alanya Belediyesi ile Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi arasında bağlantı protokolü imzalanan ve 26 Aralık 2019 tarihinde yapım işi tamamlanarak ön kabulü gerçekleşen Alanya Belediyesi GES-4 Projesi, bugün itibariyle enerji üretimine başladı. 450 kWp kurulu güce sahip olup, bin 662 adet panel ve 15 adet çeviriciden oluşan Alanya GES-4 tesisin 4 Şubat 2020 tarihinde yapılan saha incelemesinin ardından komisyon tarafından kabul işlemleri tamamlandı. Söz konusu projenin yıllık yaklaşık 600 bin kWh enerji üretmesi beklenmektedir. Bu verilere ulaşıldığı takdirde yaklaşık 500 bin TL/yıl gelir elde edilmesi öngörülmekte.

BAŞKAN YÜCEL: “YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI ŞEHRE KATMA DEĞERDİR”
GES Projelerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, TEDAŞ kabulü ile birlikte Alanya GES 4 Santralinin de enerji üretimine başladığını belirtti. Başkan Yücel, küresel ısınmanın etkilerinin doğrudan yaşanmaya başladığı günümüz dünyasında doğal kaynakların korunması ve enerji tasarrufunun yapılması ortak amacından yola çıkılarak yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılması hedefiyle söz konusu projelerin devamlılığının sağlayacağını belirtti. Ayrıca Başkan Yücel, Alanya Belediyesi GES faaliyetleri sonucunda 2019 yılı sonuna kadar toplam 11 milyon 840 bin 963,50 kWh elektrik enerjisi karşılığında CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ'ye 7 milyon 695 bin 49 lira 70 kuruşluk gelir faturası kesildiğini belirtti.

BAŞKAN YÜCEL: “DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLDUK”
Alanya Belediyesi’nin başlattığı ve hayata geçirdiği projenin diğer belediyelere de örnek olduğunu belirten Başkan Yücel: “Alanya Belediyesi GES kurulumu ile birlikte yerel ve bölgesel ölçekte yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hususunda bilgi paylaşımı hem yazılı hem de görsel basında yerini almıştır. Bu süreçte konu ile ilgili proje yapmak isteyen diğer yerel yönetimler ile yenilenebilir enerji kaynakları arasında ülkemiz adına verimlilik oranı yüksek olan GES’lerin kurulumu ile ilgili projelendirme, ihale işlem dosyalarının hazırlanması ve santralin işletilmesi gibi alan çalışmalarımız hususunda görüşmeler yapılmıştır” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “YENİLENEBİLİR ENERJİNİN YAYGINLAŞMASI EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”
“Bölgesel olarak vatandaşlarla doğrudan temas ederek hizmetlerine devam eden kurumumuz, GES ile yenilenebilir enerji kaynaklarının bilinirliğine olumlu katkılar sağladı” diyen Başkan Yücel: “Gerek yazılı gerekse de görsel basın yayın organları marifetiyle güneş enerjisi santralinin sağladığı katma değer ve küresel ısınmayla ile mücadele çalışmaları kapsamında sağlamış olduğu çevreci farkındalık ile her yaş grubundan vatandaş ile temas sağlandı” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YÜCEL: “YENİ GES’LER KURMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”
Başkan Yücel, ilerleyen yıllarda Alanya’daki GES’lerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirterek, “Alanya Belediyesi olarak önümüzdeki yıllar için hedefimiz Alanya kent ölçeği için en önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından bir tanesi olan güneş enerjisinden faydalanma kapasitesinin araştırılmasıdır. Konu ile ilgili yapılan fizibilite çalışmaları sonrasında Alanya Belediyesi olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımına öncülük etmek ve kurumun elektrik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla GES’lerin kurulumuna dair çalışmalara hız verdik. Çok yakın zamanda yeni kurulacak GES’ler ile üretim kapasitemizi daha da yükselterek şehrimize önemli bir katkı sağlayacağız” diye konuştu.