120 bin kişiye iş kapısı yolda!

120 bin kişiye iş kapısı yolda!
Sona yaklaşılan terör operasyonlarının ardından bölgede yaklaşık 120 bin kişi için istihdam sahası oluşturulacağını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, farklı sektörlerden şirketlerin bölgeye akın edeceğini ifade edildi..
 Haber: Fatih Şahin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Bülent Gedikli, sona yaklaşılan terör operasyonlarının ardından, başta Diyarbakır'a kurulacak 'Tekstil Kent' olmak üzere, bölgede yaklaşık 120 bin kişi için istihdam sahası oluşturulacağını söyledi. Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) etkisinin, hem yerel çiftçiyi kalkındıracağını, hem de yatırımcıyı bölgeye çekmede büyük rol oynayacağını da değerlendiren Gedikli, Bölgesel Kalkınma Ajanslarının da, daha aktif bir yapıya kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Gedikli'nin, yaptığı açıklamalar özetle şöyle:
 AB SIKINTI YAŞAYABİLİR
 
"İngiltere'nin AB'den çıkışı ile ilgili durumunu yakında netleşecek. AB'de kaldığı takdirde geici bir sevinç olacak, ancak çıkması halinde bu durum önemli gelişmeleri de tetikleyecek. Özellikle İngiltere'nin finans merkezi olduğunu düşünürsek, AB'yi içine alan bu kriz Türkiye için İslami finansın çekilmesi konusunda önemli bir fırsat yaratabilir. Günümüzde sermaye ve yatırımların yavaş yavaş doğuya kaydığı bir dünya var. Tarihte de hep böyle olmuş. Sermaya başlangıçta doğudaymış. Ancak krizlerle birlikte süreç içinde batıya geçmiş. 
 
SERMAYE DOĞU'YA 
 
Şimdi sermayenin yeniden Doğu'ya yönelişini gözlemliyoruz.  Bu süreçte Türkiye, Çin ile birlikte dünyanın iki merkezinden birini oluşturmaktadır.Türkiye'de üretim kültürünün oluştuğunu görüyoruz. 
 
SANAYİYE BÜYÜK TALEP
 
Kilis'e roket atıyorlar. Ama ikinci organize sanayi bölgesinin kurulması için de, inanılmaz bir talep var. İnsanlar böyle bir ortamda üretim için harekete geçiyorlar. Çünkü yatırımcı, istikrarsız ortamın, ya da terörün sonsuza dek sürmeyeceğinin farkında.
 
Diyarbakır'a 'Tekstil Kent' 
 
Gedikli, şöyle devam etti: Terörle mücadelede sona yaklaşılıyor. Bölgede devletin de teşviğiyle gerçekleştirilecek yatırımlarla, en az 120 bin kişilik istihdam alanı oluşacak. Diyarbakır'da kurulacak 'Tekstil Kent' ve GAP’ın oluşturduğu sinerjiyle, birçok firma bölgeye akın edecek."
 
Yatırımcı macbur gelecek
 
Gedikli, şöyle konuştu: "Orta ve uzun vadede yabancı yatırımcının Türkiye’ye gelmesi kaçınılmazdır. Mecbur gelecekler, çünkü dinanmizm ve üretim burada. Avrupa'nın yeniden yükselmesi gibi bir durum, söz konusu değil. İçinde bulunduğumuz çoğrafyada, Türkiye dışında bir başka ülkenin merkez olma potansiyeli yok. İran, ya da Rusya bizimle mukayese edilebilecek seviyede değil. Çünkü üretim konusu, Türkiye'ye has bir olgu. Sadece finans merkezi olmak bir şey ifade etmez.