Okullarda Çevre Eğitimi Devam Ediyor

Okullarda Çevre Eğitimi Devam Ediyor
Alanya Belediyesi, Doğa Koleji öğrencilerine bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması ve çevre bilinci konusunda eğitici seminer düzenledi. Alanya Belediyesi, Doğa Koleji öğrencilerine bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması ve çevre bilinci konusunda eğitici seminer düzenledi.

Alanya Belediyesi, Doğa Koleji öğrencilerine bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması ve çevre bilinci konusunda eğitici seminer düzenledi.

Alanya Belediyesi tarafından koordine edilen “Bitkisel Atık Yağların Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi Uygulamaları” kapsamında konut, hane, okul, gibi alanlarda açığa çıkan bitkisel atık yağların toplanması hususunda Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Ürt. San. ve Tic. A.Ş ile protokol imzalandı. Protokol gereğince okullarda bitkisel atık yağların ayrı toplanması çalışmalarına Alanya Doğa Kolejinde düzenlenen eğitimle devam edildi.

Proje kapsamında Alanya Doğa Koleji öğrencileri ile bir araya gelinerek “Çevresel Problemden Çevresel Avantaja - Bitkisel Atık Yağlardan Biodizel Eldesi” konulu eğitim programı düzenlendi. Alanya Belediyesi tarafından verilen eğitimde alıcı ortamlarda ciddi oranlarda çevresel kirliliğe sebebiyet veren bitkisel atık yağların kaynağı, ne şekilde toplanması gerektiği, çevreye verdiği zararlar ve ayrı toplama işleminin ardından biodizele dönüşme aşamaları hususlarında öğrencilere bilgilendirme yapıldı.

Eğitim sonrasında Alanya Doğa Koleji yetkililerine bitkisel atık yağ toplama ekipmanları ve eğitim dokümanları teslim edilirken, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması projesinin sürekliliğinin sağlanması ve kaynağında ayrı toplama işlemlerinin uygun şekillerde yapılması amacıyla okullarda öğrencilere yönelik, haneler düzeyinde de vatandaşlara yönelik eğitim programlarının devam edeceğini ifade etti.