Miniklere Hijyen Eğitimi

Miniklere Hijyen Eğitimi
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, “Hijyen Elimizde Eğitim Programı” kreş ve anaokullarında uygulanmaya başlandı.

Alanya Belediyesi, kreş ve anaokullarına yönelik yeni bir proje başlattı. Okul öncesi eğitim kurumları, kreşler ve anaokullarında hijyen bilincinin oluşturulması ve el yıkamanın gerekliliğini vurgulamak amacı ile’Hijyen Elimizde’’ projesi, ilk olarak Özel Ayşegül Abla Anaokulu’nda uygulanmaya başlandı.

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENİYORLAR

Alanya Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş ve Gıda Teknikeri Ayşe Kızılarslan tarafından el yıkamanın önemi ve doğru el yıkama yöntemleri çocuklara eğlenceli bir şekilde aktarıldı. Günlük yaşantıda ellerin çevre ile her türlü bağlantıyı sağlayan, bu nedenle de en fazla bakteri barındıran organ olduğu, el yıkamanın çok sıradan ve günlük bir iş olması nedeniyle genellikle ihmal edildiği, insan sağlığını korumanın elleri temiz tutmakla sağlanacağı çocuklara anlatıldı. Şarkılar ve sunumlar eşliğinde son derece renklenen etkinlik, çocukların uygulamaya katılımı ile eğlenceli bir hale dönüştü.

Organizasyon sonunda uygulamanın ilk kez gerçekleştirildiği Özel Ayşegül Abla Anaokulu’na katılım sertifikası verilirken, çocuklara ise eğitime katıldıkları için hijyen madalyası takıldı.