Hayırseverden eğitime destek

Hayırseverden eğitime destek
Yozgat’ın Çekerek İlçesi’ne daha önce ilkokul, ortaokul ve lise yaptıran iş adamı 62 yaşındaki Osman Durmaz, 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 yatak kapasiteli öğrenci pansiyonu da yaptırmak için çalışma başlattı.
 Çekerek İlçesi’ne bağlı Fakıdağ Köyü’nden 12 yaşındayken ayrılan ve 40 yıldır İstanbul’da yaşayan Osman Durmaz, 2011 yılında köyündeki çocukların eğitimlerini tamamlaması için ilkokul ve ortaokul binaları yaptırıp, hizmete sundu. 2014- 2015 eğitim- öğretim yılı başında da Çekerek İlçesi’nde yaptırdığı kendi adını taşıyan Fen Lisesi’ni açtı. Açılış töreninde verdiği Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrenci pansiyonu yapma sözünü yerine getirmek üzere geldiği ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt ile de görüşen Osman Durmaz, 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 yatak kapasiteli Öğrenci Pansiyonu binası projelerinin ruhsatlarının hazırlanması için gerekli belgeleri teslim etti. İşadamı Osman Durmaz tarafından yaptırılacak yeni okul ve pansiyon binalarının temelinin ilkbahar döneminde atılması bekleniyor.