Hacıkura Kütüphanesi'nde öğrencilere çevre brifingi

Hacıkura Kütüphanesi'nde öğrencilere çevre brifingi
Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını pekiştirmek ve kütüphane kullanım farkındalığını geliştirmek için Alanya Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yapılan atölye ve etkinlik çalışması bu hafta Çocuk Yazarı Sima Özkan ile gerçekleşti.

Yazar Sima Özkan, Neden Geri Dönüştürmeliyiz? Nasıl Geri Dönüştürmeliyiz? Çöpler Çöpten Başka ne Olabilir? Kompost Nedir? gibi konulara değinerek Geri Dönüşüm ve Kompost hakkında bir sunum yaparak, kompost sürecinin tüm evrelerini, kompost örnekleri, kullanılan atıklar, kullanılan malzemeleri fotoğraflarla öğrencilere gösterdi. Öğrenciler aileleriyle birlikte evde yapabilecekleri bir deney olduğu için mutlu oldular. Geri Dönüşüm, atıklar, çöpler ve kompost hakkında yazara sorularını sordular. Yazar Sima Özkan kendi yazdığı Soso’nun Kompost Kitabını öğrenciler için imzaladıktan sonra etkinlik sona erdi.

Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü tarafından Eğitime Destek amacıyla başlatılan proje Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nın sonuna kadar devam edecek. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul seviyesinde eğitim öğretim gören çocuklarımızda kitap okuma alışkanlığını pekiştirmek ve kütüphane kullanım farkındalığını geliştirmek amacıyla başlatılan projeye, her Çarşamba alanında uzman kişiler konuk oluyor. Aynı zamanda proje kapsamında öğrencilere kütüphane üyeliği de veriliyor.