Ev Hanımlarına Kanser Eğitimi

Ev Hanımlarına Kanser Eğitimi
Alanya Belediyesi, geleneksel el sanatları ve ev hayatını kolaylaştıran konularla ilgili düzenlediği kurs ve atölye çalışmalarına Alanya’nın farklı mahallelerinde devam ediyor.

Atölye çalışmalarında, geleneksel el sanatları yeni kuşaklara aktarılırken, farklı sanat dallarında ortaya çıkan ürünler de yeniden evlerin başköşesinde yer alıyor. Kurslara katılan hanımlar aynı zamanda kazandıkları becerilerini mesleğe dönüştürerek aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

Alanya Belediyesi ve Alanya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 2012 yılından bu yana düzenlenen kurslarda; ana hedef olan geleneksel el sanatlarının yaşatılmasının yanı sıra kursiyerlerin günlük hayatlarını kolaylaştırıcı ve sağlıklı yaşam konusunda bilgiler de veriliyor.

EV HANIMLARI KANSER KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLDİ

Atölyelerde el sanatlarının yanısıra sağlık ve kişisel sağlıkla ilgili eğitimlere de başlandı.

Alanya Belediyesi, Alanya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Alanya Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile düzenlenen eğitim ve bilgilendirme toplantılarının ilki,  Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hanımeller 1 Atölyesi’nde gerçekleştirildi.

“Akılcı İlaç Kullanımı” ve “Kanser erken teşhis ve tarama”, “Meme kanseri, Rahim ağzı kanseri, Kolon kanseri”  konuları anlatılarak, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) konusunda bilgiler verildi.

EN ÇOK GÖRÜLEN ÜÇ KANSER TÜRÜ ANLATILDI

Alanya Toplum Sağlığı Merkezi KETEM sorumlusu Dr. Ayşe Işıl Güven; en çok görülen üç kanser türü olan kalın bağırsak kanseri için gaitadan gizli kan bakımı, rahim ağzı kanseri teşhisi için smear alımı ve meme kanseri teşhisi için klinik meme muayenesi ve son teknoloji mamografi cihazı ile ücretsiz mamografi çekimi yaptıklarını belirtti. Dr. Güven, konuşmasında özellikle bu üç kanser türünün erken teşhis edilmesi durumunda tedavinin çok daha kolay ve kesin olduğunu söyledi. KETEM sorumlusu Dr. Ayşe Işıl Güven Alanya Toplum Sağlığı Merkezine bağlı KETEM’ de bu hizmetlerin ücretsiz verildiğini de hatırlattı.

AKILLI İLAÇ KULLANIMINA DİKKAT

Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Eğitmeni Selma Sezer ise Akıllı İlaç Kullanımı (AİK) olarak tanımlanan ilkeleri anlatarak bilinçli ilaç kullanımının önemine dikkat çekti.  İlaç kullanırken belirlenen doğru ilacın, doğru miktarda, doğru uygulama yoluyla, doğru zamanlamayla alınması gerektiğine vurgu yapan Eğitmen Selma Sezer, Akıllı İlaç Kullanımını dinleyicilerine slaytlarla anlattı.