ALTSO’da kadın girişimcilerin eğitimine başlandı

ALTSO’da kadın girişimcilerin eğitimine başlandı
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu, 28 Eylül 2016 Çarşamba günü ALTSO Konferans Salonu’nda başladı.
 haber: FATİH ŞAHİN
Proje hakkında konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, kadınların ekonomik hayatta yer almasının önemine değinerek, "Kadın girişimciler toplumda sergilediği iş kadını kimliğiyle girişimci kadınlara rol model oluyor. Kadınlara fırsat verildiğinde çok büyük başarı hikayeleri ortaya çıkabiliyor. Her birinin başarı hikayesinde büyük bir mücadele var. Türkiye’nin ekonomik büyümesinde kadınlarla birlikte var olacağız” dedi. İşletmelerin sürdürülebilirliği için kadın girişimcilerin ihtiyaç duyduğu donanımın oluşturulmasını ve girişimcilere yeni bir vizyon kazandırmayı amaçlayan eğitimler Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep, Denizli, Adana, Diyarbakır, Eskişehir, Kayseri, Samsun, Bursa, Trabzon, Kocaeli, Hatay ve Mersin’in ardından ALTSO’da başladı. 28 Eylül 2016 Çarşamba günü ‘İşletme Organizasyonunda Vizyoner Kimlik’ eğitimi konusunda katılımcılara hitap eden Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nden Soner Şahan, projeyle ilgili de bilgiler aktardı. Kadın Girişimci Yönetici Okulu ile iş sahibi kadınların girişimci ruhlarının daha da geliştirilmek istendiğini belirten Şahan, “Proje ile işlerini giderek büyütmek ve uluslararası arenada rekabetçi güçlerini artırmayı hedefliyoruz” dedi. Projenin 2012 yılında Ankara Sanayi Odası ve Ankara Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde başlatıldığına vurgu yapan Şahan, “Projenin Ankara’da çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugüne kadar toplam 16 ilde bu eğitimler gerçekleştirildi” dedi.

ŞAHAN: “YETKİ DEVRETMEKTEN KAÇIYORLAR”

Ülkemizde yer alan işletmelerle ilgili olarak genel verilerde aktaran Şahan, “KOSGEB verilerine göre, işletme tepe yöneticilerinin %70’i aynı zamanda bu işletmelerin ortağı konumundadır. Bu da, işletme ortaklarının, profesyonel yöneticilere yetki devretmekten kaçınmakta olduğunu göstermektedir. Hal böyle iken yapılan istatistiklere göre işletme ortaklarının %65’i ise lise ve altı eğitim düzeyindedir” diye konuştu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğinde düzenlenen Kadın Girişimci Yönetici Okulu, 17 Ekim 2016 Pazartesi gününe kadar çeşitli eğitimlerle devam edecek.