ALTSO Akademi Start Verdi

ALTSO Akademi Start Verdi
ALTSO Akademi’nin, 2016 Yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri, 15 Ekim 2016 Cumartesi günü ‘Farklı Kişilik Türleri ve İnsanları Tanıma Sanatı’ eğitimiyle başladı.
Tuğba Özdenal’ın konuşmacı olarak katıldığı ve ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime ALTSO üyeleri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Eğitime ‘Kişilik Nedir’ sorusuyla başlayan Özdenal, kişiliği “Latincede tiyatro oyuncalırının yüzlerine taktıkları makse anlamına gelen ‘persona kökünden gelmektedir” dedi.
ÖZDENAL: “BİREYSEL FARKLILIKLARI VURGULAR”
Kişilik tanımına da değinen Özdenal, “Kişinin toplumda oynadığı role, kişilik tanımı denir. Bireysel farklılıkları vurgulamak için kullanılır. Geçmişin mevcut zamanın ve geleceğin oluşturduğu bir bütündür. Yani yaşam tarzıdır. Şu şekilde de kişilik tanımını açıklayabiliriz; İnsanın ilgi alanlarını, tutumlarını, yeteneklerini, konuşma tarzını, dış görüşünü, çevreyle uyum biçimini kapsayan bir kavramdır” dedi.
Özdenal, “Kişilik insanın konuşma, düşünme, hissetme, olaylara ve insanlara bakış şekilleriyle doğuştan getirdiği ve sonradan kazandığı onu diğer insanlardan ayıran özelliklerin tümümün oluşturulduğu bir bütündür” diye konuştu.
Özdenal eğitimde ayrıca, karakter, mizaç, ego, benlik gibi konularda da katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.
ALTSO Akademi’nin 2016 Yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri, 22 Ekim 2016 Cumartesi günü Avukat Mehmet Karaca’nın konuşmacı olarak katılacağı ‘İşveren ve İşçi Hakları’ eğitimiyle devam edecek.