ALKÜ’de Yüksek Lisans Başvuruları

ALKÜ’de Yüksek Lisans Başvuruları
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri’nde tezli ve tezsiz yüksek lisans programları için başvurular başladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitüleri’nde 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için ilgili Ana Bilim Dallarında Lisansüstü Öğrenci alımı yapılması için tezli ve tezsiz yüksek lisans başvuruları başladı. Başvurular, Kestel Yerleşkesinde bulunan ilgili enstitülerden yapılıyor.

2 ENSTİTÜDE BAŞVURULAR BAŞLADI

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre İşletme Mühendisliği Anabilim Dalı İşletme Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programına tüm mühendislik fakültesi öğrencileri başvurabilecektir. Başvuruda mezuniyet notu şartı aranmayacaktır. ALES’ten 70 puan, YDS/YÖKDİL ya da eşdeğer bir yabancı dil sınavından 50 puan almış olmak istenmektedir. Lisans mezuniyetleri İşletme Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliği dışında olan adaylara lisans eğitiminde almış oldukları dersler göz önünde bulundurularak yalnızca bir yarıyıl süresiyle Bilimsel Hazırlık Programı uygulanacaktır.

İşletme Mühendisliği Anabilim Dalı İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile ilgili başvuru şartlarına yönelik bir duyuru yayınlayan Fen Bilimleri Enstitü Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Adaylar, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden lisans derecesine sahip olmaları gerekiyor. ALES, YDS veya YÖK DİL puan şartı aranmıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az 2 yarıyıl, en çok 3 yarıyıl. 10 kişiden az kayıt olması durumunda program açılmayacaktır. Başvurular, 04 Aralık 2017 -15 Aralık 2017 tarihleri arasında şahsen veya posta yoluyla aşağıda belirtilen adrese yapılacaktır”.

Tıp Fakültesi binasında yer alan Sağlık Bilimleri Enstitüsü ise Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans programı için öğrenci kabulünü 4-15 Aralık 2017 tarihleri arasında yapacaktır. Öncelikle sağlık alanına yönelik açılmış bu programa başvuracak adayların Üniversitelerin, herhangi bir lisans programından mezun olmaları gerekmektedir.

Enstitülerin tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına ilişkin detaylı bilgilere; Fen Bilimleri Enstitüsü için , Sağlık Bilimleri Enstitüsü adresleri üzerinden ulaşılabilir.