ALKÜ ve Yabancılar Meclisinden Ortak İşbirliği

ALKÜ ve Yabancılar Meclisinden Ortak İşbirliği
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, (ALKÜ) yabancı öğrenci sayısının artırılması için Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi ile ortak çalışmalar yapacak.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi ALKÜ’yü uluslararası alanlarda tanıtmak ve yabancı öğrenci sayısını artırmak ve daha birçok alanda ortak işbirliği yapmak için ALKÜ Rektörlüğü Senato Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayri Akın,  Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu  ve Yabancılar Meclisi Üyeleri, ALKÜ Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Arı, ALKÜ Yabancı Öğrenciler Koordinatörü Sezin Zengin Martinez, ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Kamran Hashemi’nin yanı sıra konuyla ilgili akademik ve idari personel katıldı.

Birçok konunun görüşüldüğü toplantıda, ALKÜ ile Alanya’da daimi ikamet eden yabancı uluslu yeni Alanyalılar arasında iş birliği yapılabilecek alanlar konuşuldu. ALKÜ’nün uluslararası alanlarda tanıtımı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısının arttırılmasına yönelik ortak hedefler belirlendi. Ayrıca toplantıda Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu,  yabancılar meclisinin etkinliklerinden bahsederek faaliyetleri ve üyeleri hakkında bilgiler verdi. Toplantıda, ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Kamran Hashemi, ALKÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için düzenlenecek oryantasyon programı ve uluslararası öğrenci festivalinin düzenlenmesi gibi planlanan etkinliklerde Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi ile ortak çalışma yapılmasının önemine değindi. Ayrıca toplantı sonunda, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 14.00 ‘da İşletme Fakültesi Konferans Salonunda yapılacak oryantasyon programına yabancı uyruklu öğrenciler davet edildi.

Toplantının bitiminde ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu, ALKÜ’nün birçok açıdan ilerlemekte olduğunu ve aynı zamanda da bu görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek toplantıya katılım gösteren konuklara teşekkür etti.