ALKÜ'de çocuk hakları konuşuldu

ALKÜ'de çocuk hakları konuşuldu
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İçimizdeki Çocuk Kulübü tarafından “30. Yılında Çocuk Hakları” konulu panel düzenlendi.

Okul Öncesi Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencileri ve kulüp danışmanı Doç. Dr. Özge Metin Aslan tarafından düzenlenen panele ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, konuşmacılar Antalya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Kurulu Üyesi Avukat Sinem TopçuAlanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden Sosyolog Nuray ErdemAdalet Bakanlığı’ndan Psikolog Pınar Akbaş, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim Danışmanlık Birim Görevlisi Sosyolog Özen Gürbüz’ün yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Panel’de, Avukat Sinem Topçu, “Adalet Sisteminde Çocuk Hakları” başlıklı konuşmasında çocuk haklarının uluslararası bazdaki belgelere, bildirgelere, 20 Kasım 1989 Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile TCK 103. madde ile düzenlenen Çocuğun Cinsel İstismarına ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında güvence altına alındığını ifade etti.