Alanya’da 1.sınıf öğrencilerine 90 bin kitap

Alanya’da 1.sınıf öğrencilerine 90 bin kitap
Alanya’da öğrencilerin okuma yazmaya geçmelerini kutlamak ve okuma alışkanlığını kazanmalarını sağlamak amacıyla hikaye kitabı dağıtımına başlandı.

Alanya Kaymakamlığı ve Hamdullah Emin Paşa Vakfı tarafından eğitim öğretim hayatına yeni başlayan öğrencilerin okuma yazmaya geçmelerini kutlamak ve okuma alışkanlığını kazanmalarını sağlamak amacıyla 1. sınıfta okuyan yaklaşık 6 bin öğrenciye 90 bin hikaye kitabı dağıtımına Gönül- Kemal Reisoğlu İlkokulunda başlandı.

Öğrencilere 15’er kitaptan oluşan setlerin hediye edilmesi ile ilgili bilgi veren Kaymakam Ürkmezer “Alanya’mızda eğitim gören ve okuma-yazmaya geçen yaklaşık 6000 çocuğumuza toplam 90 bin kitap hediye ediyoruz. Bu kitapları Kaymakamlığımız ve Hamdullah Emin Paşa Vakfı İşbirliği ile gerçekleştiriyoruz. Bu konuda maddi ve manevi destek veren Vakfımızın tüm mütevelli heyet üyelerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da vakfımızca eğitime yönelik destek ve yatırımlar devam edecek. Ayrıca her bir çocuğumuzun ailesine ulaştırılmak üzere kendim kaleme aldığım ve imzaladığım birer teşekkür ve bilgi mektubu hazırladık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır” dedi.

Kitap dağıtım programına Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da eşlik etti.