'Alanya'da seçime yalan karıştı'

'Alanya'da seçime yalan karıştı'
Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu, "İLKSAN Seçimleri ve Gerçekler" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Ulu'nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:


"İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) yaklaşık 300 bin üyesi olan eğitim çalışanlarının en önemli kuruluşlarından biridir. İLKSAN yönetimini belirlemek amacıyla bütün Türkiye’de dört yılda bir seçimler yapılır. Bu yıl 3 Nisan'da yapılacak olan seçimler, pandemi nedeniyle bakanlık tarafından ertelenmiş ve 19 Haziran Cumartesi günü tekrar yapılmasına karar verilmiştir. Alanya’da da cumartesi günü İLKSAN seçimleri yapılacaktır. İLKSAN seçimleri bütün Türkiye’de sendikalar arasındaki rekabetin de bir göstergesidir. Rekabet, hizmetin kalitesini arttıracaksa güzeldir. Ancak rekabeti, aslı astarı olmayan dedikodularla ve yalan yanlış bilgilerle yaparsanız bu kaliteyi arttırmaz, sadece seviyeyi düşürür. Alanya’da yapılacak seçimlere Eğitim-Sen, Eğitim-Bir Sen ve Türk Eğitim Sen olmak üzere üç farklı sendikadan 6 aday katılacaktır. Bu bilgiyi özellikle vermek istedim; çünkü bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde bir sendika, adaylarının Alanya’nın ortak adayı olduğunu açıklamıştır. Bu tamamen bir algı operasyonu olup; diğer adayları yok saymaktır. Bu sendika ki şu anda Türkiye’de en fazla üyeye sahip sendikadır. 2012 yılında seçime girip kaybetmişler, 2016 yılında da seçime dahi girmemişlerdir. Üstelik İLKSAN’ın kapatılması için dava açmışlar ve kayyum atanması için de dilekçe vermişlerdir. Mahkeme davayı, bakanlık da kayyum talebini reddetmiştir. Şimdi ne değişti de İLKSAN’a sahip çıkmaya çalışıyorlar. Türk Eğitim Sen’in de Alanya'daki İLKSAN adayları Hacıkura İlkokulu Müdürü Sayın Hüsnü Hacıçavuşoğlu ve Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu Müdürü Sayın Mehmet Özkan’dır.
İLKSAN 1996 yılında iflasın eşiğine gelmiş ve kayyum atanmıştır. Türk Eğitim Sen’in üstlendiği görev ve sorumlukla bugün 2.5 milyar liralık gayrimenkul ve 2.1 milyar liralık nakitle Türkiye’nin en güvenilir sandığı konumuna gelmiştir. Biz İLKSAN’ı kapatmaya değil; daha ileri götürmeye talibiz. Yalan ve iftira ile bir yere varılmaz. Eğer bu anlayış İLKSAN yönetimine gelirse bunun faturasını da üyeleri ödeyecektir. İLKSAN üyelerini güven üzerine tesis edilmiş bir yönetim için Alanya’da 19 Haziran Cumartesi günü 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak İLKSAN seçimleri için sandığa gelip oylarını kullanmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki emanet, emanet ehline teslim edilir. Türk Eğitim Sen de sizlerin emanetine taliptir."