Alanya'da karne heyecanı

Alanya'da karne heyecanı
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Alanya'daki öğrenciler de bugün karne heyecanı yaşayacak

Alanya'da 217 okulda 60 bin öğrenci karne alacak ve 16 günlük tatilin ardından ikinci dönem 3 Şubat Pazartesi günü başlayacak. 2019- 2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk yarısı bugün sona eriyor. 9 Eylül Pazartesi günü ders başı yapılan 2019- 2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa ara tatil uygulamasıyla öğrenciler ve öğretmenler, 15-25 Kasım 2019 tarihleri arasında ilk ara tatilini yapmıştı. Sömestr tatili olarak da adlandırılan yarıyıl tatili ise bugün karnelerin dağıtımının ardından başlıyor. Alanya'da toplam 217 okulda 60 bin öğrenci birinci dönem karnelerini alacak.

'ÖĞRENCİLER TATİLİ HAK ETTİ'
Yarıyıl tatili nedeniyle Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Barbaros Azakoğlu Ortaokulu'nda saat 10.45'te karne töreni düzenlenecek. Velilerin öğrencileri notlarına göre değerlendirmemesini isteyen Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er “Şartlar ne olursa olsun çocuklarımızı notlarıyla değerlendirmememiz gerekiyor. Aynı zamanda çocuklarımızın karnesinde bulunan notların velilerimizin de karnesi olduğunu göz ardı edemeyiz.  Velilere öğrencileri başka öğrencilerle kıyaslamamalarını, birlikte daha çok vakit geçirmelerini, sinema, tiyatro, kültür gezisi, kitap okuma gibi etkinliklerde bir araya gelmelerini öneriyoruz. Öğrenciler tatili hak ettiler. Öğrencilere tatilin boş geçen bir zaman olmadığını, aileleriyle birlikte daha çok vakit geçirmelerini, sosyal çevre edinme noktasında farkındalık oluşturmalarını öneriyorum” dedi

İKİNCİ DÖNEM 3 ŞUBAT'TA
Bu eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi ise 3 Şubat Pazartesi günü başlayacak. 3 Nisan Cuma günü ikinci dönem ara tatili verilecek. 9 günlük tatilin ardından 13 Nisan Pazartesi günü ikinci dönemin ikinci yarısı başlayacak. 19 Haziran Cuma günü de 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı sona erecek.