Alanya'da farklı bir etkinliğe imza atıldı

Alanya'da farklı bir etkinliğe imza atıldı
Ayşe Melahat Erkin İlkokul öğrenci ve velileri okul öncesi öğretmeni Hacer Uysal Şen tarafından yürütülen uluslararası ortaklı e-Twinning "Parmak İzim" projesi kapsamında farklı bir etkinliğe imza attılar.

11 Nisan Pazar günü gerçekleşen etkinlikte öğrenci veliler Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi Gazeteci Fatih Yılmaz ile “Medyada Çıkan Her Haber Doğru Mu?” konulu webinarda bir araya geldiler. Programa diğer şehirlerdeki proje ortağı öğretmen, veli ve öğrencilerde misafir oldu. Bilgilendirme amaçlı keyifli bir sohbet gerçekleşti. Proje yürütücüsü okul öncesi öğretmeni Hacer Uysal Şen “Parmak İzim” (My Fingerprint) projesi kapsamında her hafta farklı etkinliklere imza attıklarını belirterek projeleri ile ilgili olarak;
Gelişen dünya ile teknoloji de yerinde durmamış, gelişimi ile hayatımızın merkezinde yerini almıştır. İlk aklımıza televizyon, radyo, gazete, dergi ve internet gelmektedir. Bütün bu araçlar, içerikler sayesinde bilgilenmekteyiz. Çocukların ilgisini sesli, görsel öğeler, internet çekmektedir. Bütün kitle iletişim araçları vasıtasıyla verilen mesajları anlama, değerlendirme ve iletme yeteneğine de ‘’Medya Okuryazarlığı’’ denilmektedir. Medya okuryazarı; iletilmek istenen mesajı anlar, yorumlar, çözümler. Öğrencilerin, iletişim araçlarına ulaşabilmeleri, verilen mesajları doğru algılamaları, yorumlama becerisi kazanmaları hedeflenmekte olduklarını söyledi.
Ayrıca eTwinning projelerine verdiği desteklerden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’a teşekkür etti.