"Ailemin Trafik Polisiyim" projesi

"Ailemin Trafik Polisiyim" projesi
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, hazırladığı "Ailemin Trafik Polisiyim" projesi kapsamında Nimet Allattinoğlu İlkokulunu ziyaret etti..

Nimet Allattinoğlu İlkokulu 3. sınıfta okuyan 155 öğrenciye hazırlanan "AİLEMİN TRAFİK POLİSİYİM " projesi kapsamında eğitici filmler desteğiyle trafik eğitimi verildi. Ayrıca trafik polisi şapkası ve ailenin trafik polisi rozeti hediye edildi. Eğitim verilen çocuklara artık sen ailenin trafik polisi oldun; Görevin  araçla bir yere giderken araç içerisindeki herkese emniyet kemerlerini takmalarını sağlamak, sürücünün hız yapmasını engellemek, araçla seyir halinde iken sürücünün telefonla konuşmasını engellemek, sürücünün  trafik ışıklarına uymasını sağlamak ve yaya geçitlerinde yaya önceliğine sürücünün azami derecede uymasını sağlamak olacaktır şeklinde görevlendirildi.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri "Trafik eğitimi verdiğimiz ve ailenin trafik polisi olarak görevlendirdiğimiz öğrencilerin trafik kurallarına uyacaklarına ve ailenin trafik polisi olarak yapacakları görevlerini hakkıyla yerine getireceklerine inancımız tamdır. Bizi güzel bir şekilde dinleyen öğrencilerimize okul yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz" dediler.