AHEP Yeni Eğitim-Öğretim Yılına

AHEP Yeni Eğitim-Öğretim Yılına
Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açıldı.

KAYMAKAM TANRISEVEN “ÖNCELİĞİMİZ ÜNİVERSİTE”
Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açıldı. Açılış törenine katılan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya’nın üniversite kenti olması ve AHEP Üniversitesi’nin daha da gelişmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Yabancı dille eğitim yapan AHEP’in yeni akademik yılı açılış töreni üniversitenin Mor Salonu’nda yapıldı.
Törene Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı sıra Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve öğrenciler katıldı.

REKTÖR SAYIN “4 YÜKSEK LİSANS, 2 DOKTORA PROGRAMIMIZ VAR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, AHEP Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın’ın konuşma yapmasıyla devam etti. Rektör Sayın, ” Her yıl giderek öğrenci sayımız artıyor. Çok zorluklar aşarak bugünlere geldik. Burası vakıf üniversitesi ruhuna en uygun üniversite. Üçüncü yılımıza girerken 3 bölümümüz öğrenci almış durumda. Yeni 3 bölümümüz açılış izni aldı. Gelecek yıl bu bölümler de kılavuzda olacak. Geriye 3 bölümümüz kalacak. Bugüne kadar vizyonumuzdan bir sapma olmadı. Bu yıl mutlu olduğumuz bir başka gelişme mimarlık yüksek lisans programımızın açılmış olması. Vizyonumuzda 4 yüksek lisans, 2 doktora programımız var. Sinerji ana felsefemiz oldu. Kent içinde yer almamız da bu sinerji ilkesinden kaynaklanıyor. Kampüs yapmanın ve işletmenin maliyeti yüksek. YÖK’ü ikna etmek için epey mücadele ettiğimizi bugün gibi hatırlıyorum. Savunmamız şöyle oldu ve öyle kabul ettirebildim. Alanya’nın kendisi bir kampüs dedik. Bu yalan değil. Güzel, tarihi olan bir kentte öğrencilik yapıyorsunuz” dedi.
Rektör Sayın’dan sonra Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu bir konuşma yaptı. Meclis Üyesi Nazifoğlu, “Alanya’da biri Devlet, diğeri Vakıf Üniversitesi olması bizler için büyük bir şans” dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN “SENEYE DAHA DA GELİŞECEĞİZ”
Alanya HEP Üniversitesi’nin daha da gelişerek yoluna devam edeceğini belirten Kaymakam Tanrıseven, “2 sene önce Üniversitemizin 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılışına katıldığımda salonun yarısı doluydu. Şu an her yer dolu, ayakta kalan öğrenciler var. Bu demek oluyor ki; Üniversitemiz gelişiyor ve büyüyor. Bundan dolayı oldukça mutluyuz. Göreve başladığımda ‘Kaymakamlık ile nasıl ilgileniyorsam, üniversitemizle de o kadar ilgileneceğimi söyledim.’ Sadece Lisans değil, bu yıl yüksek lisans eğitimini de başladık. Yeni bölümlerin de öğrenci almasıyla seneye daha da gelişerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

TANRISEVEN “ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİN MUTLULUĞU”
Alanya’da öğrenci olmanın ayrıcalık olduğunu belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Yılda 3 milyonun üzerinde turist ağırlayan, turizmin göz bebeği olan Alanya’da öğrenci olmak ayrıcalıktır. Amacımız Alanya’yı Üniversite kenti yapmak. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesinin her türlü sorunları ile ilgilendik ve ilgilenmeye devam edeceğiz. Alanya HEP Üniversitesi tam anlamıyla bir Vakıf Üniversitesidir. Kar amacı gütmüyoruz. Asıl amacımız, öğrencilerimizin iyi bir eğitim görmesi. Alanya’da öğrenci sayısının artması için de çalışacağız. Öğrencilerin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Velilerimizin içleri rahat olsun. Çocukları, Devletin himayesinde emin ellerde” dedi.

PROF. TAPTIK’TAN ÖĞRENCİLERE “DAHA ÇOK ÇALIŞIN” UYARISI
Protokol konuşmalarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Öğrenci Dekanı Prof Dr. Yılmaz Taptık, 2016-2017 akademik açılış yılı dersini verdi. Üniversite eğitimine farklı bir bakış: tespitler, öneriler konusunda bir konuşma yapan Prof. Dr. Taptık şunları söyledi: “Eğer bir dünya insanı olmak istiyorsak bunu en iyi anlayacak yerlerden biri Alanya. Çünkü bir çok milletten insan yaşıyor. Eğitim dediğimiz zaman biraz eski, kapalı bir yaklaşımdan bahsediyoruz. Çocuklar farklı bir yol aradığı zaman onları kendimize benzetmeye, yola getirmeye çalışıyoruz. Suçu gençlerde aramayı çok seviyoruz. Çok genç bir nüfusumuz var. Meslek seçiminde dikkatli olmalıyız. Eğitim sistemi çok değişti. Hoca odaklı eğitim sistemi bugün bitti. Siz öğrenciler, çok şanslısınız. İnternete tıklayınca önünüze bir milyon belge dökülüyor. Şimdi başka zorluk var. Kim doğru, kim yalan söylüyor bunu araştırmalısınız. Eğitim sistemi yanlış tespitler üzerine kurulmuş. Eğitim asla bitmeyen bir süreç, bir ideoloji değil. Ben 44 yıldır bu meslekteyim. 44 yıl boyunca üniversitede öğrendiklerinizle idare etmek mümkün mü? önce eğitim alın. Derece almak için uğraşmayın, derece zaten gelir. Öğrenci olarak daha fazlasını almak için uyum göstermelisiniz. Üniversitelerdeki yaklaşım öğrenci merkezli yaklaşım yönünde. A, B dersinden geçmek marifet değil, işi öğrenmek marifet. Bizim işimiz keyifli öğretmek. Akademik program hazırlarken bir günde 24 saat olduğunu unutmayın. Ders kredi saatlerini abartmayın. Yaşam boyu öğrenme yeteneğiniz olsun. Çılgınca çalışın. Yabancı dilinizi çıkarabildiğiniz kadar yukarı çıkarın. Kütüphanenin yerini herkesten iyi bilin ve orada vakit geçirin. Hatalar insanlar için. Yeter ki hatalardan ders alalım. Birleşip yükselmek yükselip birleşmekten daha iyidir.”
Konuşmaların ardından AHEP 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılış töreni Alanya HEP Üniversitesi bahçesinde piyano dinletisi ve çeşitli ikramlarla son buldu.