AHEP Ödüle Doymuyor

AHEP Ödüle Doymuyor
18 Kasım 2017 tarihinde Sirha İstanbul kapsamında dünyanın en prestijli aşçılık yarışması Bocuse d’Or Türkiye Finali gerçekleşti. 

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi uygulamalı mutfak dersleri öğretim elemanı ve Alanya Seasons restoran sahibi şef Mutlu Şevket Yılmaz 2017 Bocuse d'Or Türkiye Finalini kazanan şef oldu. Ülkemizi İtalya`nın Torino şehrinde 10-12 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Bocuse d’Or Avrupa seçmelerinde Mutlu Şevket Yılmaz temsil edecek. Böylece daha önce Bocuse d'Or 2015 Türkiye elemelerini kazanarak Mayıs 2016`da Budapeşte`de yapılan Bocuse d'Or Avrupa yarışmasında ülkemizi temsil eden Mutlu Şevket Yılmaz üst üste iki kez ülkemizi temsil etme başarısını yakalamış oldu. 

Yarışmaya komisi Gökberk Pınar ve yarışma koçu Hülya Güler ile birlikte katılan Mutlu Şevket Yılmaz disiplinli çalışma ve azmin başarıya ulaştıracağını gösterdi. Gökberk Pınar Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. 
Bocuse d’Or Türkiye ön elemelerinde Bocuse d’Or Akademi Türkiye Başkanı meşhur şef Rudolf Van Nunen jüri başkanlığı yaptı. Yarışmada alanında başarılı ve önemli çalışmalara imza atmış yerli ve yabancı seçkin jüri üyeleri yer aldı.
Mutlu Şevket Yılmaz, yarışma dönüşü Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner’i ziyaret etti. Öner, kendisini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.