435 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

435 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Antalya’da 2015-2016 Eğitim-Öğretim sezonunun sona ermesiyle 435 bin 889 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
 Karne töreninde Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, ailelere seri katil Atalay Filiz’in başarılı bir öğrenci olduğunu hatırlatarak, “Bizim öğretim kadar belki de ondan çok daha fazla eğitime dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı öyle eğitmeliyiz ki içinde yaşadığımız toplumun en güzel bireylerinden birisi olmalı” dedi.
 

Hanım-Ömer Çağıran İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen törende öğrenciler karnelerini aldı. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı sona ererken, Hanım-Ömer Çağıran İlk ve Ortaokulu’nda yapılan törene Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 

Tören öncesi Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak öğrencilere karne ve çeşitli hediyeler verdi. Düzenlenen tören okul öğrencilerinden oluşan halk oyunu gösterisiyle başladı. Gösterinin ardından protokol konuşmaları yapılırken, daha sona okulda ilk 3’e giren öğrencilere hediyeleri verildi. Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, birinci Ceren Uç’a bisiklet hediye etti. Tören 2015-2016 eğitim öğretim yılının son İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

ARSLAN: “ÖĞRENCİLERİN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN GAYRET ETTİK”
Öğrencilerin 180 günlük yoğun bir maratonda yeteneklerini ortaya çıkarmak için gayret ettiklerini ifade eden Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “Eğitim öğretim bireyin davranışlarında iyi, doğru ve güzele yönelik değişim ve gelişimin yaşandığı, öğrencilerimizin kültürel ve manevi değerleri çerçevesinde bilginin ışığında, bilimin öncülüğünde yol aldığı bir süreçtir. Bu sürecin en verimli, en kaliteli, en dinamik yaşandığı yerler okullarımızdır. Ve bir aile içerisinde donanımlı sınıflarımızda zil seslerini çocukların neşesine, bilgi paylaşımı telaşına ara verdiğimiz bugünde öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Sevgili öğrenciler 180 günlük yoğun bir maratonda sahip olduğunuz yetenekleri ortaya çıkarıp, geliştirmeye gayret ettik. Devletimizin de desteğiyle en iyi ortamlarda eğitim almanız için çaba sarf ettik. Amacımız mutluluğunuzdu. Bunun için kendimizi sizlere adadık. Bugün bütün bu çabaların karşılığını almanın gururunu yaşamaktayım. Öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Sizlerle çalışmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

ECE: “İYİSİYLE KÖTÜSÜYLE BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKTIK”
Hasat mevsimi olan karne dağıtım törenine geldiklerini söyleyen Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, iyisiyle kötüsüyle 2015-2016 eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını dile getirdi. Ece, “Malum karnelerimiz bu eğitim öğretim yılında öğrencilerimize neyi öğrettiğimiz ile ilgili olarak gösteren belge. Ama bakanlığımızın adından anlaşılacağı üzere bizim öğretimin önemine mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor. Asıl üzerinde durmamız gereken konu zannederim eğitim olsa gerek" dedi.

ATALAY FİLİZ ÖRNEĞİ
Veliler ve aileler olarak başarılı öğrencileri gördükleri zaman verilen emeğin karşılığının alındığını düşündüklerini ifade eden Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, geçtiğimiz günlerde yakalanan seri katil Atalay Filiz’in de öğrencilik hayatında başarılı biri olduğunu belirtti. Ece, “Başarılı öğrencilerle gurur duyuyoruz ama emin olun sadece akademik başarı sorunun çok küçük bir kısmını çözüyor. Malumu olduğu üzere geçtiğimiz haftalarda Türkiye gündeminde bir seri katil meselesi vardı. Geçtiğimiz haftada İzmir’de yakalandı. Basından takip ettiğimiz kadarıyla o çocuğumuz Türkiye’de yapılmış olan sınavda ilk 500 içerisine girerek Galatasaray Lisesi gibi bir liseyi bitirmiş. Demek ki bizim öğretim kadar hatta belki de ondan çok daha fazla eğitime dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı öyle eğitmeliyiz ki içinde yaşadığımız toplumun en güzel bireylerinden birisi olmalı. Yanı başındaki insana karşı sorumluluğu olmalı. Onun hakkına hukukuna riayet etmeli. Kardeşçe yaşamanın gereklerini donanımlarını hayatı boyunca kazanmalı” diye konuştu.