Şam Yönetimi, Türkiye’nin İdlib’ten Çekilmesini Talep Etti

Şam Yönetimi, Türkiye’nin İdlib’ten Çekilmesini Talep Etti
Şam yönetimi, Türk askeri birliklerinin İdlib'ten çekilmesini talep etti.

Ülkesinde cirit atmayan terör örgütü ve bombardıman yapmayan ülke kalmadığı halde  Türkiye"nin bütün barış çabalarına anında tepki gösteren Esad, geleneği bozmadı.

Şam yönetimi, Türk askeri birliklerinin  İdlib"ten çekilmesini talep etti.

Suriye"nin resmi haber ajansı SANA,  Suriye hükümetinin  İdlib"e askeri intikal başlatan  Türkiye"den derhal bölgeden çekilmesini talep ettiğini bildirdi.

ESAD YÖNETİMİ İNTİKALİ KINADI

SANA"nın  Suriye  Dışişleri Bakanlığı"ndan bir yetkiliye dayandığı habere göre,  Şam yönetimi  Türkiye"nin  Suriye topraklarındaki ikinci askeri operasyonunu sert bir şekilde kınadı.

"BARİZ BİR SALDIRI"

Söz konusu yetkili,  Şam hükümetinin  Türkiye"nin  İdlib"deki intikalini " Suriye"nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik bariz bir saldırı ve uluslararası hukuk ve ilkelerinin açık bir ihlali" olarak nitelediğini aktardı.

"ASTANA GÖRÜŞMELERİYLE BİR İLGİSİ YOK"

Türkiye"nin  İdlib operasyonunu "saldırı" olarak niteleyen  Suriye  Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, operasyonun  Rusya,  İran ve  Türkiye"nin desteklediği  Astana barış görüşmeleriyle bir ilgisi olmadığını ifade etti.

Suriye"nin resmi haber ajansı SANA üzerinden yapılan bu açıklama,  Türkiye"nin  İdlib"teki güvenli bölgelerin oluşturulması amacıyla başlattığı operasyonun ardından geldi.