KKTC’de yeni hükümet güven oyu aldı

KKTC’de yeni hükümet güven oyu aldı
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün Başbakanlığında kurulan Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti (UBP-DP) Koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndan güvenoyu aldı

 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün Başbakanlığında kurulan Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti (UBP-DP) Koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndan güvenoyu aldı. Meclis Genel Kurulu, yeni Bakanlar Kurulu’nun güven oylaması gündemiyle toplandı. Yapılan açık oylamada 27 milletvekili kabul, 22 milletvekili ret oyu kullandı. TDP Milletvekili Zeki Çeler ise oylamaya katılmadı. UBP’nin 18, DP’nin 5 milletvekili yanında 4 bağımsız milletvekili de yeni hükümet lehinde oy kullandı. Meclis İçtüzüğü uyarınca, evet oyları ret oylarından fazla olduğu için hükümet güvenoyu almış oldu.

Güven oylaması sonucunun açıklanmasından sonra teşekkür konuşması yapan Başbakan Özgürgün, halkın beklentileri doğrultusunda hizmet üretmek için seçime kadar olan süreyi değerlendireceklerini ve üzerlerine düşeni yaparken Meclis’le de uyumlu çalışmanın öncelikleri olacağını söyledi.

Bu arada, Meclis izleyici locasındaki Türk-Sen temsilcileri güvenoylaması sonucunun açıklandığı sırada pankart açtı. 

EMİR ABDURRAHMAN BULUT