Almanya'da Naziler Yeniden Mecliste

Almanya'da Naziler Yeniden Mecliste
Son dakika... İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez aşırı sağcı bir parti Almanya meclisine girdi. Almanya'da Merkel dördüncü kez kazandı ancak korkulan oldu! Naziler parlamentoda...
Almanya genel seçimlerinde sandıklar Türkiye saatiyle 19.00'da kapandı. Seçime katılan tüm partilerde toplam 92 Türkiye kökenli aday yarışıyor ve birçok Türk siyasetçinin parlamentoya girmesi bekleniyor. Türklerin kurduğu parti ADD ise 15 adayla seçime katıldı. 

Uluslararası haber ajansları, parti merkezlerinden ilk fotoğrafları geçiyor. Neo-Nazi AfD'liler sonuçlar açıklanır açıklanmaz çılgınlar gibi sevinmeye başladı, sosyal demokrat SPD'de ise büyük bir yıkım var. İlk açıklamasında Almanya'yı değiştirme sözü veren AfD, "Merkel'i avlayacağız. Ülkemizi ve halkımızı geri alacağız" dedi.

Seçimde ağır darbe yiyen koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD), artık hükümette yer almayacağını ve muhalefete geçtiğini duyurdu.

Almanya'da 92 Türk aday ve bir Türk partisinin yarıştığı seçimlerde oy verme işlemi biter bitmez sandık çıkış anketleri açıklandı. İlk sonuçlara göre Başbakan Merkel'in partisi CDU oy kaybetse de dördüncü kez seçim kazandı. Ülkede en korkulan senaryo da gerçekleşti, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez bir Nazi partisi parlamentoya girdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hıristiyan Demokratlar Partisi (CDU) yüzde 32.5 oyla ilk parti oldu.
IRKÇI PARTİ 3. OLDU
Almanya Sosyal Demokrat Partisi ise yüzde 21 ile 2. parti olurken, aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi ise yüzde 13.5 oylar 3. parti oldu.