Yolsuzluk’ Operasyonunun Şüphelileri Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Yolsuzluk’ Operasyonunun Şüphelileri Sağlık Kontrolünden Geçirildi
Yolsuzluk' operasyonunun şüphelileri sağlık kontrolünden geçirildiAkdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) kantin ihaleleriyle ilgili soruşturma kapsamında düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 83 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.

AÜ"de 2013"teki kantin ihaleleriyle ilgili bir ihbarı değerlendiren İl  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere dün saat 05.30"da eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda, AÜ eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil K"nın eşi K.K. ve avukat oğlu T.K, eski rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim A. ve eşi Kadriye A., eski genel sekreter  Teoman K"nın eşi M.K. ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı A.T"nin de aralarında bulunduğu 83 kişi, "çıkar amaçlı suç örgütü kurma, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet ve rüşvet" suçlarından gözaltına alındı.

Şüpheliler dün yapılan sorgularının ardından saat 07.00"da  Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sema Yazar Semt Polikliniği"nde sağlık kontrolünden geçirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında 5 otobüsle getirilen 20"si kadın 83 şüpheli sırayla sağlık kontrolünden geçirildi.

Özellikle üniversitedeki kantin ihalelerine fesat karıştırdığı ve yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararına yol açtığı iddia edilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yeniden  Emniyet Müdürlüğü"ne götürüldü.