Ürdünlü turiste uyuşturucudan 7 yıl 2 ay hapis

Ürdünlü turiste uyuşturucudan 7 yıl 2 ay hapis
Alanya'da uyuşturucuyla yakalanan 25 yaşındaki Ürdünlü Salam N.,  uyuşturucu tedavisinde kullanılan  yeşil reçeteye tabi ve içerisinde uyuşturucu maddesi bulunan Lyrica hapları 'Dubaiye sevk ettikleri tespit edildi.

Haber: MEHMET AL
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen karar duruşmasında tutuklu olarak yargılanan Ürdünlü Salam N., avukatı ve tercümanla duruşmada hazır bulundular. Mahkemede Tercüman aracılığı ile ifadesi alınan sanık Salam N,'Bana iftira atılmıştır. Ben bu ilaçı doktor gözetiminde alıyordum. Ben bu ilacın Türkiye'de sakıncalı olduğunu bilmiyordum. Başka yerden aldığıma dair bir dedilde yoktur. 10 aydır tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim'dedi.

SANIK ÖĞRENCİ VE BABASI İŞ ADAMI
Duruşmada konuşan Avukatı 'Mütalaayı kabul etmiyoruz. Paraların uyuşturucu ticareti neticesinde elde edilmediğine ilişkin soruşturma makamının da görüşü vardır. Bu da lehe bir görüştür. Sanığın maddi durumu ve sosyal durumu suçu işlemeyeceği yönünde değerlendirilmelidir. Zira öğrencidir. Maddi durumu iyidir. Babası iş adamıdır.'dedi

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 4 durşmada Ürdün uyruklu Salam N'e Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan 7 Yıl 2 Ay 20 Gün Hapis ve 14 Bin 220 TL Adli para cezasıyla cezalandırıldı.
Sanık Ürdün uyruklu Salam N, tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
31 Temmuz 2019 Tarihinde Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen  Ürdün uyruklu 24 yaşındaki Salam N.Konaklı mahallesinde bulunan ikametinde yapılan aramada, 2 kilo 500 gr nargile tütünü, 1,10 gram Metamfetamin maddesi, 816 adet yeşil reçeteye tabi ve içerisinde uyuşturucu etken maddesi bulunan Lyrica hap, bir adet havalı tabanca ve 32 380 Türk Lirası ele geçirilirken
25 yaşındaki Ürdün uyruklu Mohammad A. Tosmur mahallesindeki ikametinde yapılan aramada, 36 gram esrar maddesi, 0,31 gram Metamfetamin maddesi, 7 adet Lyrica hap ele geçirildi.    
ele geçirilen uyuşturucu maddeyle birlikte ele geçirilen 32 Bin 380 TL paraya el konuldu. evlerinde  Uyuşturucu maddeyle yakalanan 2 Ürdün uyruklular Salam N, ve Mohammad A, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekiplerince Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçundan 'gözaltına alınarak Emniyet müdürlüğüne götürüldüler.
Emniyette ifadeleri alınan Ürdün uyruklu Mohammed A. nöbetçi mahkemece sınır dışı edilmek üzere Antalya Göç İdaresine gönderilirken 24 yaşındaki Salam N. Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.