TRT Muhabirinden Bomba Uyarısı

TRT Muhabirinden Bomba Uyarısı
Ankara'dan yapılan duyuruda, 7 ilde bombalı saldırı düzenlenebileceği uyarısında bulunuldu. İlk gelen açıklamalarda Antalya ilininde adının geçmesi ve sonradan bu uyarının güncellenerek Antalya bölgesinin çıkarılmasıyla Antalya bölgesi rahat bir nefes aldı.
Ankara'dan yapılan duyuruda, 7 ilde bombalı saldırı düzenlenebileceği uyarısında bulunuldu. İlk gelen açıklamalarda Antalya ilininde adının geçmesi ve sonradan bu uyarının güncellenerek Antalya bölgesinin çıkarılmasıyla Antalya bölgesi rahat bir nefes aldı. Turizm sezonunun başlangında bir faciayla karşılaşmamak için Alanyada yaşayan vatandaşlarımızın şüpheli paket ve araçları 155 polis birimlerine bildirmeleri faydalı olacaktır.

Cumhurbaşkanlığı TRT Muhabiri Fatih Demirtaş, Ankara'da dün gerçekleştirilen hain saldırının ardından 5 bombalı aracın var olduğunu ve 4 gün içerisinde saldırı düzenlenebileceğini duyurdu. Demirtaş, uyarısında aynen şu ifadeleri kullandı: "Türkiye genelinde 5 bombalı araç var, bulunamıyorlar. Önümüzdeki 4 gün kritik saldırılar olabilir. Lütfen ailelere haber verin. Toplu taşıma araçları, metro ve otobüsler ilk tehlike. Mümkünse bir süre maksimum dikkatli olalım. Suriye-Türkiye arasında IŞİD ile çıkan çatışmadan sonra IŞİD, Türkiye içindeki İstanbul, Ankara, Konya, Adana, Gaziantep, İzmir ve Kilis'te canlı bomba olduğunu bildirdi. Bu şehirlerde yaşayanlar toplu taşıma ve çok sayıda insanın bulunduğu ortamlardan uzakta kalsın. Çaldırıp kapatan telefonlara hemen geri dönmeyin. Tanıdığınız telefon olduğunu teyit etmeden geri aramayın. Olası bombalı ya da silahlı saldırılarda kullanılabilecek telefonlar ile irtibatlı görünmeniz sağlanarak, algı oluşturulabilir. Bir düzeneğe bağlı telefonu aramanız sağlanarak, herhangi bir eylemde tetikçi konumuna düşürülebilirsiniz."