Trafik Kazası Cinayet Çıktı

Trafik Kazası Cinayet Çıktı
Antalya'da, motosiklet kazasında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Harun Duğan'ın, motosikletine bilinçli dokunduğu belirlenen sürücüye, 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Antalya"da, motosiklet yarışı sırasında meydana gelen trafik kazasında kafası koparak feci şekilde hayatanı kaybeden 18 yaşındaki Harun Duğan ile yarıştığı ve motosikletine dokunduğu belirlenen 19 yaşındaki İsmail Sunturlu"ya, 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

YARIŞ YAPTIĞI ARKADAŞI VURDU

16 Mayıs 2015 tarihinde gece meydana gelen olayda, İsmail Sunturlu ve Harun Duğan, motosikletleriyle Dumlupınar Bulvarı"nda yarışmıştı. Önce bir aracın sıkıştırması sonucu bariyerlere çarparak kaza yaptığı zannedilen Harun Duğan"ın aslında, yarış yaptığı İsmail Sunturlu"nun dokunması sonucunda kaza yaptığı ve bariyerlere denk gelen kafasının kopmasının ardından olay yerinde öldüğü belirlenmişti.

"TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERMEK"

Konu ile ilgili olarak  Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi"nde açılan davanın karar duruşması yapıldı. "Kendisini savunamayacak kişiyi öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezası istemi ile hakkında dava açılan ve tutuksuz yargılanan İsmail Sunturlu hakkında son sözünü söyleyen Savcısı Hayrettin Tızlak, "Sanık İsmail Sunturlu"nun kasten hareket ettiğine dair kanıt olmamasına rağmen, yarış halindeki motosiklete dokunarak kazanın meydana geldiği kabul edilerek, TCK"nın 85-1 maddesi gereğince, "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan cezalandırılsın." dedi.

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Son sözü sorulan İsmail Sunturlu ise "Ben ona dokunmadım. Beraatimi istiyorum." şeklinde konuştu. Verilen kısa aranın ardından mahkeme İsmail Sunturlu"yu, "Bilinçli taksirle adam öldürmek" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdıktan sonra cezasını erteledi.

"30-40 TANIK İFADE VERMEDİ"

Harun Duğan"ın babası Mustafa Duğan ile adliyeden çıkan aile avukatı Ayşe Evrim Zeybek, kazanın yarışın bitimine bir metre kala meydana geldiğine dikkat çekerek, "Önde olan Harun Duğan"ın kazanacağını anlayan İsmail Sunturlu"nun motosikletin arkasından dokunduğunu kabul ediyoruz. Her ne kadar kendisi inkar etse de yarışı kaybetmemek adına yapılan bir eylem olarak değerlendiriyoruz. Bizi üzen ise olay yerinde yarışı takip eden 30-40 kişi olmasına rağmen hiç kimsenin tanık olarak ifade vermemesi oldu ve halen bu yarışlar o cadde üzerinde yapılmaya devam ediyor." dedi.