Manavgat’ta Döviz Bürosundaki Tırnakçılık Girişimi Kamerada

Manavgat’ta Döviz Bürosundaki Tırnakçılık Girişimi Kamerada
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, üzerinde siyah çarşaf bulunan bir kadın, geldiği döviz bürosunu tırnakçılık yöntemiyle dolandırmak istedi.
Antalya"nın Manavgat ilçesinde, üzerinde siyah çarşaf bulunan bir kadın, geldiği döviz bürosunu tırnakçılık yöntemiyle dolandırmak istedi. İşyeri sahibinin durumu fark etmesi üzerine şüpheli kadın, bürodan alelacele ayrıldı. Yaşanan olay, işyeri kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre; İbrahim Sözen Caddesi üzerinde bulunan bir döviz bürosuna döviz bozdurmak amacıyla gelen üzerinde siyah çarşaf bulunan bir kadın, tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yapmak istedi. İşyeri sahibinin durumu fark etmesi üzerine kadın işyerinden ayrıldı. Kadının işyerine geldiği andan itibaren çıkışına kadar yaşanan tüm olay, işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Konuyla ilgili bilgi veren işyeri sahibi Mehmet Varol, kadının işyerine girdikten sonra 500 Euro"yu kendisine uzatarak bozmasını istediğini belirterek, "Kendisine 500 Eron"un o anki karşılığı olan bin 615 Türk lirasını sayarak verdim. Bana kendi işyerinden 500 Euro"nun karşılığının bin 670 lira olduğunun söylendiğini belirtince parayı geri vermesini, 500 Eurosu"nu almasını istedim. 500 Euro"yu alırken bana elindeki parayı uzattı. Parayı doğrudan kasaya koymak yerine para sayma makinesine koyduğumu fark edince elindeki cüzdanın altına sakladığı 500 lirayı bu da sizin diyerek bana uzattı. Parayı saymasaydım 500 lirayı alıp gidecekti. Kendisine durmasını söylememe bile fırsat vermeden işyerinden çıkarken kapıda kendisini bekleyen bir başka bayan ve 3-4 yaşlarında bir çocuk olduğunu gördüm. Hızla yolun karşısına geçtiler. Ben de arkalarından koşarak geldim ve bir taraftan polisi ararken, diğer taraftan da kadını tutmaya çalıştım. Caddenin ortasında kadın, çarşafı üzerinden çıkararak anadan doğma kaldığında neye uğradığımı şaşırdım. Bir taraftan da "Kurtarın, bana saldırıyor" diye bağırıyordu. Şaşkınlığımızı üzerimizden atamadan kadın, caddede çıplak vaziyette kayboldu" şeklinde yaşananları anlattı.

Olayın ardından işyerine gelen polis ekipleri, incelediği kamera görüntülerinin ardından kadını bulmak için çalışma başlattı.