İşadamını Kaçırıp 200 Bin Lira İsteyen Çeteye Operasyon

İşadamını Kaçırıp 200 Bin Lira İsteyen Çeteye Operasyon
Antalya'da mobilya sektöründe faaliyet gösteren işadamı F.E.K.'yi silah zoruyla kaçırıp, dövdükten sonra fotoğrafını çekerek 200 bin lira isteyen çetenin 7 üyesi yakalandı.

3 Mart günü işadamı F.E.K."yi telefonla arayan şüpheliler, bir işyerinin dizayn edileceğini ve yer gösterecekleri bahanesiyle Hurma Mahallesi"ndeki bir adrese çağırdı. F.E.K."yi gittiği adresteki dairede, birinin elinde tabanca, diğerinin elinde bıçak bulunan kar maskeli 2 kişi karşıladı. F.E.K."yi silah zoruyla etkisiz hale getiren saldırganlar, darp ettikleri işadamının cep telefonuyla fotoğrafını çekti. 100 bin TL nakit, 100 bin TL 1 hafta vadeli çek olacak şekilde 200 bin TL isteyen saldırganlar, olay günü saat 15.00"e kadar 100 bin TL"yi verecekleri adrese getirmemesi veya olayı polise bildirmesi durumunda kendisine ve ailesine zarar vereceklerini söyledi.

Saldırganların bıraktığı F.E.K."nin durumu bildirmesi üzerine harekete geçen polis, olayı gerçekleştiren şüphelilerden E.B."nin  İstanbul"da, M.E.T."nin  Van"da, onlara yardımcı olan T.Y., S.A., V.A., Y.Ç. ve T.S."nin ise  Antalya"da olduğunu belirledi.

Polis, 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından dün sabah saatlerinde operasyon için harekete geçti.  Antalya  İstanbul ve  Van"da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalandıkları yerlerde ve üzerlerinde yapılan aramalarda 3 tabanca ile 1 adet av tüfeği ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 7 şüpheli, "kasten yaralama, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "tehdit" suçlarından adliyeye sevk edildi.