Hayvanseverler Üzgün, Alanya Belediyesi Duyarsız

Hayvanseverler Üzgün, Alanya Belediyesi Duyarsız
Alanya Mahmutlar'da hayvanseverler toplandı, dilekçe yazdı, imza topladı. Önlemler alınsın dedi. Alanya Belediyesi ise olayları inkar etmeye ve duyarsız kalmaya devam ediyor..

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesinde son 3 gündür devam eden sistemli sokak hayvanı zehirlenmelerine yetkililerin ilgisiz kalması ve katilin ortalarda başı boş gezmesi konulu haberimiz Alanya'da büyük ses getirdi. Hayvanseverler, Mahmutlar Barbaros caddesi, Mahmutlar Carreforsa, Mahmutlar Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve D 400 BP Petrol civarında yaklaşık 46 kedinin öldüğünü belirtmiş ve yetkilileri göreve davet etmişlerdi. Alanya Belediye'sine bağlı yetkliler ise bu konuda duyarsız kalmaya ve konuyu inkar etmeye devam ediyorlar. Alanya Belediyesi veteriner hekimleri tarafından Alanya Belediyesi adına yapılan ve bır kısım medyada yayınlanan açıklamada, Alanya'nın hiç bir bölgesinde böyle bir olay yaşanmadığı iddia edildi. Yetkililer sadece cumartesi günü 1 adet kedinin telef olduğu onunda yetkililer tarafından anında alındığı ve incelemelerin sürdüğünü iddia etti. Bu söylemlerin bazı insanlar tarafından ortaya atıldığını iddia eden Alanya Belediyesi Veteriner Hekimliğine bağlı yetkililer, Alanya'da uzun süredir böyle üzücü bir olay yaşamadıklarını ve konuyla ilgili tüm önlemlerin alındığını iddia ettiler.

Öte yandan Alanya Mahmutlar Mahallesi'nde son 3 gün içerisinde zehirlenen yaklaşık 46 sokak hayvanı için dün hayvanseverler Mahmutlar mahallesinde toplanarak bir basın açıklaması yaptılar. Açıklama'da konuşan hayvan hakları savunucusu Mehmet Ergün şunları söyledi; "Maalesef yine Alanya Mahmutlar Mahallesinde çok üzücü bir olay için arkadaşlarımızla beraber buradayız. Arkadaşlarımız burada sokakta bulunan hayvanları besleyen arkadaşlarımız. Burada yine şu anda tespitlerimize göre 46'ya yakın kedinin maalesef zehirlendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Hatta bu sayı daha da artabilir. Daha ulaşamadığımız insanlar var, onlarlada görüşeceğiz. Bu sistematik, sistemli zehirlenmelerin hat safhaya gelmesini biz gerçekten üzünyüle karşılıyoruz, bunlarında son bulmasını istiyoruz. İdari makamları, yetkilileri Mahmutlar Mahallesindeki bu sistemli zehirlenmelere karşı daha kararlı daha acil önlemler almaya çağırıyoruz. Arkadaşlarımız burda gerçekten yaşayan insanlar üzülüyorlar, bir anda 3 gün içerisinde şu anda tespit ettiğimiz 46'ya yakın bu rakam daha da artabilir, biz bunların son bulmasını istiyoruz. Suçlularında bulunması için yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Bu konuda da Alanya Kaymakamlığı'na hazırlamış olduğumuz dilekçemiz var. Altında hayvansever arkadaşlarımızın imzası var. Artık bu olay son bulsun ve son olsun istiyoruz."