Eski Başkan Musa Özdemir Serbest

Eski Başkan Musa Özdemir Serbest
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen AK Partili eski belde belediye başkanı Musa Özdemir ve emlakçı H.G. serbest bırakıldı..

Büyükşehir Yasası ile mahalle olan Tosmur'un AK Partili eski belediye başkanı ve otel sahibi Özdemir, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) soruşturması kapsamında sabah saatlerinde evinde gözaltına alınarak Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.  Alanya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Özdemir'in evinde yaptığı aramada bir ruhsatsız silah ile bazı dijital materyallere el koyduğu bildirildi. Aynı soruşturma kapsamında emlakçılık yaptığı bildirilen H.G. de gözaltına alındı.  

ÖZDEMİR HAKKINDAKİ İDDİALAR

Özdemir'in, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)raporları, yapılan teknik takip ve ihbarlar sonucu 'FETÖ'ye mali destek sağlamak' suçlamasıyla gözaltına alındığı iddia edildi. Ayrıca Özdemir'in FETÖ/PDY kontrolünde faaliyet gösteren ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Alanya Birleşik İşadamları Derneği'ne üye olduğu, bu konuda da sorgulanacağı belirtiliyor. Özdemir hakkındaki bir başka iddia ise, ABD Başkanlığı seçiminde FETÖ/PDY üzerinden Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına maddi destek sağladığı yönünde.  

AK PARTİ'DEN İHRAÇ KARARI BOZULMUŞTU

Belde olduğu dönemde AK Parti'den 10 yıl Tosmur Belediye Başkanlığı yapan Musa Özdemir, 30 Mart 2014 yerel seçimleri sırasında AK Parti Adayı Hasan Sipahioğlu yerine MHP Adayı Adem Murat Yücel'i desteklediği, bu desteğini de gerek sosyal medya hesaplarından, gerekse basın üzerinden açıkça ifade ettiği için 18 Mayıs 2017 tarihinde Antalya İl Teşkilatı tarafından partiden ihraç edilmişti. Ayrıca Disiplin Kurulu'na verilen Özdemir hakkında AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı kesin kararını geçtiğimiz ocak ayında açıklamıştı. Parti tüzüğünde bulunan "Vukuundan itibaren iki yıl, öğrenildiği tarihten itibaren altı ay içinde sevk kararı alınmamış disiplin suçlarıyla ilgili soruşturma yapılamaz" maddesi gereğince, oy birliği ile Özdemir hakkında ceza verilemeyeceği kararı alınmıştı. Böylelikle Musa Özdemir hakkında AK Parti Antalya İl Teşkilatı tarafından alınan ihraç kararı, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından bozulmuştu.

TOSMUR'UN İLK VE SON BELEDİYE BAŞKANI

Önce köy olan Tosmur'un belde olduğu dönemde Anavatan Partisi'nden (ANAP) belediye başkanı seçilen Özdemir, sonraki dönemde AK Parti'den seçilmişti. Üçüncü döneminde de AK Parti adayı olarak seçilmiş ve görev süresi sonunda Büyükşehir Yasası ile beldesinin mahalle olması nedeniyle başkanlığa veda etmişti. Özdemir, böylece Tosmur'un ilk ve son belediye başkanı olmuştu. 

SAVCILIKTAN SERBEST BIRAKILDI

Özdemir ve emlakçı H.G, sorgularının ardından Alanya Adliyesi'ne sevk edildiler. Savcılık, Özdemir ve H.G'yi serbest bıraktı. Özdemir hakkında adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı gibi tedbirler alınmadığı bildirildi.