Çocuğumu döverek öldürmüşler

Çocuğumu döverek öldürmüşler
Anne Emine İnce: "Bana düştü, öldü demesinler. Çocuğumu döverek öldürmüşler" Alanya'da kaldığı yurtta kavga sonrası merdivenlerden düşen öğrencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. 

Alanya'da 4 Ağustos'ta Konaklı Mahallesi'nde kaldığı Alanya Özel Seyit Kamil Bey Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nun merdivenlerinden düştükten sonra hastanede 5 gün sonra hayatını kaybeden İsmail Kerem Topal'ın düşme anıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde Topal'ın düşmeden önce 14 yaşındaki öğrenci M.E.U. ile tartıştığı ve sonra kavgaya girildiği görülüyor. Kavga sırasında yurt görevlisi olduğu iddia edilen kişinin ise kavgayı önce izlediği sonrada yere düşen Topal'ın üstündeki M.E.U'yu kaldırdığı görüntülere yansıyor. Yerden kalkan Topal'ın ise önce sendelediği sonra da yerdeki süpürge makinesine takılarak düştüğü kameralara yansıyor.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan anne Emine İnce, yurt görevlilerin kendilerine verdiği 17 saniyelik görüntüyle olaya kaza süsü vermeye çalıştığını öne sürdü. Yeni görüntülerde çocuğunun adeta dövülerek öldürüldüğünü söyleyen İnce, "Büyüklerimizden yardım istiyorum. Evladımın orada düşerek değil de dövülerek düştüğünü görüyorum. Yurt görevlilerden, hocalardan şikayetçiyim. Hepsi ilgisizler. Bize 17 saniyelik kamera kayıtlarını verdiler ve düşerek öldüğünü söylediler. Biz de bunun arkasını araştırmaya çalıştık." dedi. 
Oğlunu defnettikten sonra yeni görüntülerin ortaya çıktığını anlatan İnce, yurt görevlilerin kendilerine yardımcı olacaklarını söylemesine rağmen olayı örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Çocuğunun düşerek öldüğünü, ne isterlerse yapacaklarını ve her konuda yardımcı olacaklarını kendisine söylendiğini anlatan Anne İnce, "Ama görüntülerde yurt görevlisinin ihmali olduğunu söylemediler. Hala söylüyorum; iki çocuk kavga edebilir ama ben bugün hepsinden şikayetçiyim. Buraya evladımı dayakla öldürülsün diye göndermedim. Bana düştü, öldü demesinler. Çocuğumu döverek öldürmüşler. Bunları söylüyorum. Hiç kimseden korkum yok. Bunlar Müslümanlık adı altındaki teröristlerdir. Kuran'ı Kerim okuyan ama Allah'tan korktuğunu söyleyip de korkmayan terörstlerdir. Bir dirhem vicdan olsaydı, evladım o haldeyken o vaziyete iken önce ambulansı, sonra doktoru ararlardı, ama önce doktoru sonra ambulansı aramışlar. Benim çocuğum bir saatten daha uzun bir süre sonra hastaneye gitmiş. Olay olduktan yarım saat sonra da beni arıyorlar. Kısacası canım çok acıyor, otopsi raporu hala çıkmadı, bekliyorum rapor çıkınca daha çok şey söyleyeceğim." ifadelerinde bulundu. 
Anne İnce, izlediği yeni görüntülerde çocukların, kavga anında hocanın dizinin dibine düşmesine rağmen hocanın hiç bir şekilde müdahale etmediğini kavgayı izlediğini öne sürdü. Kavgaya hocanın müdahale etmesi halinde çocuğunun düşmeyeceğini dile getiren İnce, "Bana sadece 17 saniyelik görüntüyü gösterdiler. Ablam bu şekilde olmuş demediler. Hala doğruyu söylemiyorlar. Benim çocuğum düşerek ölmedi. Öldüresiye dövüldükten sonra düştü. Başka bir şey de demiyorum." diye konuştu.
Çocuğunun kavga sırasında gri pantolonu varken hastanede pantolonun siyah ve gömleğinin de değiştiğini anlatan anne İnce, "Oysa doktor düştükten sonra kıpırdatmayın diyor, bunlar ne amaçla kıyafetleri değiştiriyor. Elimde kamera kayıtları da var. Ses kayıtlarım da var. Bunları teker teker adliyeye sunacağım. Bu insanlar okuyoruz, hacıyız, hocayız dese de biz de Müslümanız. Bunlar Müslümansa biz neyiz?" değerlendirmesinde bulundu.