Cinayet Gibi Kazada Tahliye Çıkmadı

Cinayet Gibi Kazada Tahliye Çıkmadı
Alanya'da cinayet gibi kazada tahliye çıkmadı.. Alanya'da ehliyetsiz, aşırı alokollü ölümlü trafik kazasına neden olan Ahmet K, hakkındaki ilk duruşmada tahliye çıkmadı.. Müşteki Avukatı  Bilinçli Taksirle ölüme sebebiyetten sanık dosyasının Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini talep etti..

Alanya'da 14 Temmuz 2018 tarihinde çevreyolu üzeri, Metro Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazası sonucu Fatih Karagül'ün ölümüne neden olmak suçundan yargılanan Ahmet K., ilk kez hakim karşısına çıktı. 


Edinilen bilgiye göre 07 NEK 37 plakalı motosikletiyle seyir halinde giden Karagül’e, Ahmet K. sevk ve idaresindeki 07 NJR 12 plakalı otomobil çarpmış, kazada ağır yaralanan Karagül, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Yapılan tetkiklerde alkollü olduğu belirlenen Ahmet K., önce serbest bırakılmış ardından savcılık itirazıyla tekrar gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 

‘TAZİYEYE BİLE GELMEDİLER’

Davanın ilk duruşması 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Amhet K., avukatı ve Fatih Karagül’ün eşi Esra Karagül, yakınları ve avukatları katıldı. Duruşmada konuşan Esra Karagül, “Ben eşimi kaybettim, 7 yaşında bir çocuğum vardır. Normal bir kaza değil. Sanığın bu durumu düşünmesi gerekirdi. Olayın hemen akabinde sanığın serbest bırakılması bizi çok üzdü. Sanık veya yakınları bize taziyeye dahi gelmediler. Olaydan dolayı çok üzgünüm. En ağır cezanın verilmesini talep ederim” dedi.

AĞIR CEZADA YARGILANMASI TALEP EDİLDİ

Fatih Karagül’ün kardeşi Semih Karagül ise, “Bir insan  alkollü yola çıktıysa oluşacak kazayı göze almış demektir” diye konuştu.  Mağdurun avukatı Ahmet Sezer de, kazanın normal bir trafik kazası olmadığını belirterek, “Daha önce alkolden ehliyeti alınan sanığın yeniden alkollü bicimde araç kullanması, özellikle trafikte zig zag çizerek yol alması ölüm neticesine kayıtsız kaldığını göstermiştir. Bu itibarla sanığın olası kastla insan öldürme suçundan cezalandırılmasını ve dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep ederiz” şeklinde konuştu.

KAZA ANINI ANLATTI

Duruşmada konuşan sanık Ahmet K. “Kuzenimin doğum gününü kutluyorduk. İki bira içmiştim, olay günü sürücü belgem emniyette idi. Daha önce alkollü araç kullanmaktan dolayı el konulmuştu, ceza sürem bitmişti fakat henüz almamıştım. Olay gecesini mahkemede anlatan tanıklardan Ercan D. “Bu sırada orta şeritte bir tır gidiyordu, tırın arkasından aniden çok hızlı bir şekilde tahminim 90 kilometre hız sanığın kullandığı aracın çıktığını gördüm, bu araç aniden sağ şeride geçerek arkamdaki motora çarptı. Ben durup aracımdan inerek motordaki kişiye baktığımda benim aracımın arkasında ve etrafında göremedim. Ön taraftaki park halindeki otobüsün altına belden üstü girmiş vaziyette yatıyordu. Kaza esnasında sanığın kullandığı araçtan fren sesi duymadım. Ben kazanın oluş anını aracımın sol aynasından gördüm” dedi. Mahkeme heyeti, Ahmet K.’nın tutukluluk haline devam kararı verilirken duruşmayı 7 Eylül 2018 tarihine erteledi.