Alanya'da zehirlenen kişi sayısı  80’e yükseldi

Alanya'da zehirlenen kişi sayısı  80’e yükseldi
Alanya'nın Kestel Mahallesindeki bir otelde tatil yapan yerli turistlerden 28'i çocuk olmak üzere 80 kişi, zehirlenme şüphesiyle Alanya'da çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındılar. Alanya Cumhuriyet Savcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı..

Alanya'da zehirlenen kişi sayısı  80’e yükseldi.. Savcılık soruşturma başlattı.. Alanya'nın Kestel Mahallesindeki bir otelde tatil yapan yerli turistlerden 28'i çocuk olmak üzere 80 kişi, zehirlenme şüphesiyle Alanya'da çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındılar. Alanya Cumhuriyet Savcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Alanya'nın Kestel Mahallesindeki  4 yıldızlı bir otelde tatil yapan yerli turistlerin bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayeti üzerine otele 25 ambulans sevk edildi. 28'i çocuk 80 tatilci Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelere sevk edildi. Otelde tatil yapan yerli turistlerden bazılarının ise bireysel olarak hastanelere başvuru yaptığı öğrenildi. Hastanede tedavi altına alınanların bazıları ayakta tedavi edilirken bazıları ise müşahede altına alındı.  Turistlerden Hasan Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada 7 günlük tatillerinde oteldeki en büyük sıkıntının temizlik olduğunu söyledi. Otelde temizlik yapılmadığını savunan Ateş, "Yemekhanelerde servis yapanlar temizlik konusunda eksikti. Hijyen değildi. Ben de 3 gün önce rahatsızlandım. Havuzu kullanmamdan kaynaklanmıştı. Şu anda iyiyim. Çocuklarım da aynı rahatsızlığı yaşadı. Ben yemek yerken sadece salatayı tercih ettim." dedi. Ateş, otel ile ilgili şikayetlerde bulunmalarına rağmen çözüm üretilmediğini kaydederek, "Belediyeden yetkililer geldi. 5-10 dakika mutfak bölümünde durdular. Dışarı çıkarken de bir araca ceza yazdılar. O ceza yazdıkları da oteli şikayet edendi." ifadesinde bulundu. 
Turistlerden Savaş Kahraman ise otel ile ilgili zabıtaya şikayette bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Zabıta geldi otelin yetkilileriyle görüştü. Bizimle görüşmedi. Çıkışta da park halindeki aracıma 259 lira ceza yazdılar. Bir de beni arayıp 'Orada bir araca ceza yazdık. Görevimizi yaptık' diyerek kanuni şeyine uyduruyor."
Deniz Ersoy ise İslami otel konseptinde olduğu için tercih ettikleri otele 3 gün önce geldiklerini belirtti. Ersoy, oteldeki ikinci günlerinde çocuklarında ishal karın ağrısı ve kusmanın baş gösterdiğini anlatarak, "Aynı havuzu ve oteli paylaştığımız bütün ebeveynler müşahede odasında hepsine serum takılıyor. Bende oğlumu getirdim, serum takıldı. İfademiz aldı jandarma. Herkes şikayetçi oldu. Otelden muhtemelen savcılık işlem başlatacaktır. Otelin havuzu ve çevresinde çok kirli. Çocuklar muhtemelen mikrop kaptı." değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Alanya'nın Kestel Mahallesindeki bir otelde 80 Türk vatandaşın tatil yaptığı sırada bulantı, kusma ve karın ağrısı gibi şikayetleri üzerine 28'i çocuk olmak üzere 80 kişinin zehirlenerek Alanya'daki hastanelere kaldırılarak tedavileri sürerken Alanya Cumhuriyet Başsavcılığınca otel hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.