Alanya'da Zehir tacirlerine ceza yağdı

Alanya'da Zehir tacirlerine ceza yağdı
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan tutuksuz olarak yargılanan Gülfidan S. ve Şevket M., 8'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı..

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan Gülfidan S. ve Şevket M. ile avukatları hazır bulundu. Son kez hakim karısına çıkan zanlılar üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek beraatlarını istediler. Mahkeme heyeti, sanıklar Gülfidan S. ve Şevket M'yi 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama 'suçundan ayrı ayrı 8'er yıl 4'er ay hapis ve 16 bin 660 TL adli para cezasıyla cezalandırdı. Tutuklanan sanıklar Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konuldular.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ

8 Aralık 2017 tarihinde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Güven Timleri ve Yunus ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan otomobil içinde bulunan Gülfidan S. ve Şevket M.’nin yapılan üst aramalarında Şevket M. isimli şahsın üzerinden 53 gram ağırlığında uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin ikametgahlarında yapılan aramalarda ise, satışa hazır vaziyette 13 adet fişek halinde 45 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.