Alanya'da Sera Cinayetine Müebbet Hapis

Alanya'da Sera Cinayetine Müebbet Hapis
Alanya'nın İmamlı mahallesinde serada çalışırken pompalı tüfekle göğsünden vurularak ölen Emrah Yüksel'in katil zanlısı Bilal Musluğlu dün yargılandığı Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı..

Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan karar duruşmasında tutuklu olarak yargılanan katil zanlısı Bilal M., tutuksuz olarak yargılanan Fatih M., Ümit Ç., Serkan Y., Mesut Ç., olay günü yaralanan Kerim Suhan Uzun, Burak Tunç ve Emrah Yüksel'in yakınları ve avukatları katıldılar. 
Mahkeme heyeti sanık Bilal M'ya son kez son sözleri soruldu sanık pişman olduğunu söyledi.
Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Bilal Musluoğlu'nu  adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi mahkemeye tutuklu olarak götürülen sanık Bilal Musluoğlu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

5 Kasım 2017 tarihinde Alanya'ya bağlı İmamlı Mahallesi'nde gece saat 21.30 sıralarında meydana gelen olayda, elektrik işçisi olan 24 yaşındaki Emrah Yüksel, Burak Tunç ve Kerem Uzun'a serada çalıştıkları sırada iki farklı otomobille gelen kimliği belirsiz kişilerce pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateşle saçmaların hedefi olan Yüksel ile Kerem Uzun yaralandı. Saldırganlar geldikleri otomobillerle olay yerinden kaçarken silah seslerini duyanlar tarafından çağrılan sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından yaralıları ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yaralanan Yüksel, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 
Kerem Uzun ise olayın ardından yoğun bakıma alındı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliklerinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlattı. Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, yapılan çalışmalar neticesinde olayın faillerini Mersin iline iki otomobille kaçarken yol üzerinde yakaladı. İki ayrı otomobilde yakalanan 5 şüphelinin sorguları Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'nda alındıktan sonra Alanya Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemece Fatih M., Ümit Ç., Serkan Y. ve Mesut Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Bilal M. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.