Alanya'da Sahtecilik Yaptı, Ceza Yazğdı

Alanya'da Sahtecilik Yaptı, Ceza Yazğdı
Alanya'da Resmi Evrakta Sahtecilikten 10 Yıl 3 Ay Hapis Cezası Aldı..

Alanya'da başka birisinin kimlik bilgilerini kullanarak nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak  ve sahte kimlikle dolandırıcılık yapmak suçundan yargılanan Erkan.O(38) 10 yıl 3 ay 22 gün hapis, 30 bin  lira adli para cezasına çarptırıldı.

Olay, Eylül 2008 tarihinde meydana geldi. Erkan O., mağdur Y.A.’ın  nüfus cüzdanın üzerine kendisinin fotoğrafını yapıştırdı. İddiaya göre Erkan O., sahte kimlikte Y.A. üzerindeN bir bankadan önce kredi çektikten sonra kendisine kredi kartı çıkarttı Olayın ortaya çıkması üzerine Erkan.O hakkında resmi evrakta sahtecilik suçundan dava açıldı.
Duruşmada Tutuksuz yargılanan Erkan O., ve  Avukatı hazır bulundu. Erkan O., mahkemede Mutalayı kabul etmiyorum. Pişmanım, gençliğimde yapmış olduğum bir hatanın bedelini ödüyorum. Bu olaylar sebebi ile müştekinin hiç bir zararı olmamıştır. Ben başka birisi adına sahte nüfus cüzdanı çıkartmış değilim sadece kendi fotoğrafımı müştekinin nüfus cüzdanı üzerine yapıştırdım o dönem annemin ciddi rahatsızlığı nedeni ile kendi adıma kredi alma imkanım olmadığı için müşteki bilgileri ile kredi aldım. Ancak belirttiğim gibi bunları da uzun süre düzenli şekilde ödedim.diye savundu.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gün 25'nci duruşmada. Yapılan yargılama sonunda Mahkeme heyeti sanık Erkan O.,‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan 10 yıl 3 ay 22 gün, 30 bin TL adli para cezasına hükmetti.