Alanya'da pişman olan 2 uyuşturucu zanlısına 8'er yıl hapis

Alanya'da pişman olan 2 uyuşturucu zanlısına 8'er yıl hapis
Alanya'da uyuşturucu ticaretinden yakalanarak tutuklanan 2 uyuşturucu zanlısı önceki gün çıkartıldıkları 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi duruşmasında pişman olduklarını söylemesi üzerine 8'er yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı

Haber: MEHMET AL
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün görülen karar duruşmasına tutuklu olarak götürülen sanık Ahmet K.(20), ve Murat Ö. (23), hazır bulundu. Mahkemede sanıkların avukatları hazır olduğu duruşmada sanıkların mütalahası okundu. Mahkeme heyeti Sanık Ahmet K'dan mütalaaya karşı diyecekleri soruldu: Aleyhime olan mütalaayı kabul etmiyorum, önceki savunmalarımı tekrar ederim, ben bunu içtim, kullandım, ancak ticaretini yapmadım.mağdurum, ailem de mağdur. Pişmanım tahliyemi ve beraatimi talep ederim dedi.

Sanık Murat Ö. mütalaaya karşı diyecekleri soruldu: Aleyhime olan mütaalayı kabul etmiyorum, önceki savunmalarımı tekrar ederim ben sadece içiciyim, ben buraya çalışmak için geldim,uyuşturucu madde ticareti için değil, Mağdurum, ailem de mağdur. Pişmanım tahliyemi ve beraatimi talep ederim dedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Sanık ve Avukatların son sözü sonrasında Sanık Ahmet K,ve Murat Ö,  Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçunu işlediği kanıtlandığından 2 sanığa 8 'şer Yıl 4 Ay Hapis ve 16.660 'şer TL ayrı ayrı Adli Para cezasına çaptırıldılar. Duruşmaya tutuklu olarak götürülen Sanıklar Ahmet K. ve Murat Ö. Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine konuldular

OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığının Koordinesinde yapılan Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 16 Mayıs 2019 tarihinde Alanya Belediyesinin arka tarafında bulunan otopark civarında durdurulan şüpheli Ahmet K, panyolanın cebinden çıkarmış olduğu  12 Adet mor renkli uyuşturucu Extacy hap ele geçirilirken, Narkotik ekipleri ikinci şüpheli Murat Ö.pantolonun cebinden 20 adet mor renkli uyuşturucu Extacy hap ve daralı 7,07 gram uyuşturucu toz esrar maddesi ele geçirildi.

2 şüpheli Narkotik ekiplerince gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler. Emniyette ifadeleri alındıktan sonra sevk edildkleri nöbetçi sulh ceza mahkemesince Uyuşturucu Madde Ticareti suçundan tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı cezaevine gönderildiler.