Alanya'da Manavgat Şelalesi Keyfi

Alanya'da Manavgat Şelalesi Keyfi
Alanya'da geçtiğimiz günlerde AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından D-400 karayolu üzerinde bulunan Çevre Yoluna yaptırılan battı-çıktı, kısa süreli yağan sağanak yağmurun etkisiyle göle dönmüş ve uzun süre yol trafiğe kapatılmıştı. Bugün yine Alanya'da etkili olan yağış aynı noktada, dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'ne benzer bir görüntü oluşturdu..

Alanya'da dün itibariyle etkili olan ve bu sabah saatlerinde şiddetini, arttıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Alanya'da yeni yapılan D-400 Karayolu, Hasbahçe Kavşağı’ndaki katlı kavşaktan akan yağmur suları adeta şelaleyi anımsattı. Sular altında seyahat etmek zorunda kalan sürücüler ise zor anlar yaşadı.

Görenlerin "Manavgat Şelalesi" yorumu yaptıkları katlı kavşaklarda daha önce yine yağmur sularının tahliye edilememesi nedeniyle bir araç sular altında kalmış, sürücüsü ise canını yüzerek kurtarmıştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya Çevre Yoluna yaptırılan ve halk arasında battı-çıktı olarak bilinen alt geçitte Alanya'da son yaşanan yağışın ardından yaşanan su baskınının nedenini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel "enerji kesintisinden" kaynaklandığını iddia etmişti.

Her yağış sonrası mağdur olan vatandaş ise, altyapısız ve plansız yapılan projelere isyan etti. İsmini vermek istemeyen bir çevre esnafı; "Göz boyamak, oy toplamak için şehrimizin bu şekilde talan edilmesinden bıktık." diyerek tepkisini dile getirdi. 6 Aralık 2012 tarihinde "tepkilere rağmen" AKP hükümeti tarafından çıkarılan Büyükşehir Yasası'nın ardından Alanya Belediyesi'nin denetimine bağlı bazı önemli cadde ve sokaklar 120 Km mesafedeki Antalya Büyükşehir Beşleldiyesine bağlanmıştı..